S tekmovanjem na Azijskem pokalu, ki ga gosti Avstralija, so danes zjutraj po slovenskem času pričela tudi Palestina, član katere je tudi naš Jaka Ihbeisheh, ki pa danes ni dobil priložnosti za dokazovanje. Palestinci so morali ognjeni krst na azijskem prvenstvu prestati proti branilcem naslova Japoncem.


Japonska z novinci na azijskem celinskem prvenstvu pričakovano ni imela večjih težav, saj so nogometaši z dežele vzhajajočega sonca v Newcastlu, kjer se je pred tedni treh zadetkov v dresu Melbourne Cityja veselil Robert Koren, Palestincem uprizorili pravo učno uro nogometa. Japonci so povedli že v osmi minuti, ko je z velike razdalje lepo zadel izkušeni Yasuhito Endo. V 25. minuti so japonski zvezdniki zadeli še drugič, z roba kazenskega prostora je sprožil Shinji Kagawa, soigralec Kevina Kampla pri dortmundski Borussii, pred golom pa je žogo preusmeril še en Shinji, tokrat Okazaki, ravno tako član nemškega kluba, Mainza. Izid polčasa je tik pred koncem prvega dela igre postavil Keisuke Honda, član Milana, ki je zadel z bele točke. Japonci so četrtič zadeli še v 49. minuti, ko je končni izid srečanja po strelu z glavo postavil član Southamptona Maya Yoshida.

Poraz z izkušenimi japonskimi zvezdniki, deseterica reprezentantov igra v najmočnejših evropskih ligah, za Palestince ne sme biti tragičen, naslednja tekma jih namreč čaka že čez štiri dni, ko se bodo pomerili z Jordanijo, ki bi morala biti vsaj na papirju nekoliko lažji nasprotnik. Morda bo takrat priložnost za dokazovanje dobil tudi Ihbeisheh, ki je tokrat ostal pri spodbujanju igralcev s klopi za rezervne nogometaše.

https://www.youtube.com/watch?v=EGx_y2lKWnw

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…