V preteklosti ste lahko v slovenskih medijih že brali o Marcu Couckeju, predsednika belgijskega prvoligaša Oostende. Coucke, ki je ustanovitelj ene od farmacevtskih družb, je pozornost slovenskih medijev pritegnil s tem, ker pesti stiska tudi za ljubljansko Olimpijo in ob tem sanja, da se bo z zmaji nekega dne srečal tudi v evropskih tekmovanjih.


In morda se mu bo želja uresničila že poleti. Oostende, ki je redni del belgijskega prvenstva zaključil na petem mestu lestvice in pred pričetkom bojev za naslov državnega prvaka za vodilnim Anderlechtom zaostaja šest točk, se je namreč prebil v finale pokalnega tekmovanja. Klub s severozahoda Belgije se bo, po tem ko je že februarja izločil Genk, za prvo pomembnejšo lovoriko v več kot stoletni zgodovini kluba pomeril z Zulte Waregenom, starim znancem Maribora iz evropske lige.

Finale bo odigran na zelenici stadiona Heysel, ki sicer nosi ime po kralju Baudouinu, na njem pa svoje tekme igra tudi belgijska izbrana vrsta. Navijači si močno želijo lovorike, o tem pa dovolj pove tudi podatek, da je lastnika našlo že 13 tisoč vstopnic, v klubu pa čas do finalnega obračuna odštevajo tudi s številnimi obstranskimi aktivnostmi.

Ena od njih pa je povezana tudi z Ljubljano, v simpatični skladbi pa se izvajalci sprašujejo, če “je to pot do Ljubljane?” in da “sanjajo o Ljubljani”. Prisluhnite.

'Is this the way to Ljubljana'

Als échte KVO-fan ken jij intussen onze 'Cupsong' natuurlijk al rats van buiten …Máár … we beloofden jullie een tweede song bij verkoop van 15.000 tickets. Aan 15.000 zitten we (nog) niet, maar we overschreden wel ruim de kaap van 13.000 tickets.Daarom geen volwaardige nieuwe song, maar wél een 'gimmick-refrein' dat luidkeels kan worden meegezongen op de Heizel. Want waar wil onze voorzitter ook weer naar toe als we Europees zouden spelen …? Juist ja !

Objavil/a KV Oostende dne 15. marec 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …