Kot strela z jasnega je včeraj udarila novica, da Krunoslav Jurčić ni več trener Maribora. Hrvaški strateg se je moral po odločitvi vodstva kluba posloviti po vsega šestnajstih tekmah na klopi vijolic, ki jih je popeljal do desetih zmag, štirih remijev in dveh porazov. Drugi, v soboto proti Celju, ki je v Ljudskem vrtu slavilo z igralcem manj, je bil, vsaj na papirju, usoden.


Štajerci se bodo v večni derbi očitno podali z novim/stari strategom. V Ljudski vrt se po dobrih dveh letih in pol vrača Darko Milanič, ki je, zanimivo, v nedeljo v Stožicah že spremljal obračun Olimpije in Kopra. Naključje? Verjetno ne. “NK Maribor gre v eno novo športno pot, z novim trenerjem. Ni ga potrebno posebej predstavljati. Trenerja smo gledali z lovorikami in v ligi prvakov. Njegova nogometna pot se zliva z našim klubom. Zaželel bi mu vso srečo v našem klubu. Ima podporo celotnega kluba. Verjamem, da gre Maribor v drugo, pozitivno smer,” je konec avgusta, po remiju s Krko, o novem strategu Maribora razlagal športni direktor Zlatko Zahovič. Podpora kluba Jurčiću je očitno trajala zgolj šest mesecev, čeprav je nekdanji trener Dinama “klubom dihal 24 ur na dan”, kot se je na predzadnji avgustovski dan minulega leta izrazil prvi mož kadrovskega dogajanja pod Kalvarijo.

Foto: Jure Banfi
“S Krunom smo dobili trenerja, ki bo s klubom dihal 24 ur na dan,” je avgusta dejal Zahovič. (Foto: Jure Banfi)

Jurčić je s klubom dihal tudi na poslednji tekmi v vlogi mariborskega trenerja. Med tekmo s Celjem se verjetno še ni zavedal, da bo njegova zadnja na mariborski klopi, saj je skozi celotnih devetdesetih minut glasno in dinamično spodbujal svoje varovance, a silne energije ob igrišču ni uspel prenesti na zelenico, kar je opazila tudi večina gledalcev, ki je nogometaše po tekmi “nagradila” s salvami žvižgom. In marsikdo med šest tisoč gledalci, ki so v soboto prezebli na tribunah Ljudskega vrta dobri dve uri zaman stiskali pesti za svoje ljubljence, bi z žvižgi pospremili tudi včerajšnjo potezo. Če bo šok terapija zalegla že v soboto, ko pod Kalvarijo gostujejo Ljubljančani, bo pokazal čas, a zaenkrat si lahko zgolj predstavljamo, kaj vse bi moralo vodstvo kluba z Zlatkom Zahovičem na čelu požreti na svoj račun v primeru, če bi Olimpija še drugič v letošnji sezoni iz Maribora odnesla poln točkovni izplen. Razlika med prvim in drugim mestom bi se dvanajst tekem pred koncem sezone povečala že na (neulovljivih?) devet točk.

A o takšnih zgodbah je zaenkrat še brezpredmetno razmišljati in pisati, se pa zato z različnimi scenariji že ukvarjajo pristaši Maribora, saj jih je odstavitev trenerja, ki se je z učinkovito igro hitro usidral v srca večine spremljevalcev nogometnega dogajanja v štajerski prestolnici. Nekateri posamezniki so na družabnih omrežjih in forumih tako že napovedali, da jih ne bo na sobotni večni derbi, nekateri pozivajo k obisku tekme, spet drugi k “tihemu navijaškemu” bojkotu. Obeta se nam vroč derbi, ne zgolj zaradi rivalstva, ampak tudi zaradi dejstva, da je v prvi vrsti Zlatko Zahovič, ki so ga številni pred časom, ko se je čez noč odločil za odhod, pozivali k vrnitvi v klub, z včerajšnjo potezo tudi med pristaši kluba dobil glasno in čedalje številčnejšo opozicijo. Viole medtem o dogajanju molčijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…