V minulem krogu se je s tekmo med Olimpijo in Rudarjem od sodniške kariere poslovil Darko Čeferin. Čeferin pa ni edini sodnik, ki je te dni zaključil z aktivno kariero sodnika, saj sta zaradi starostne omejitve zastavice v kot postavila tudi Primož Arhar in Marko Stančin.


Arhar in Stančin sta bila v zadnjem času najpogosteje pomočnika najboljšega slovenskega sodnika Damirja Skomine, s katerim sta redno delila pravico tudi na mednarodnih tekmah. Stančin je med drugim sodil sedemnajst tekem Lige prvakov in osemnajst tekem Evropske lige. Arhar, ki je v lanskem letu trikrat pravico delil tudi na Evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem, je v Ligi prvakov sodil na šestnajstih tekmah. S Skomina sta bila tudi udeleženca Olimpijskih iger leta 2008 v Pekingu, kjer sta aktivno sodelovala na treh tekmah. Arhar in Stančin sta zadnjič sodila v prejšnjem krogu na tekmi med Mariborom in Zavrčem.

Na slovenskih prvoligaških zelenicah sta, zdaj že nekdanja sodnika zbrala 290 tekem, zadnjo mednarodno tekmo pa sta sodila oktobra letos, ko sta se pomerili reprezentanci Malte in Češke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …