Olimpija je včeraj zaključila z nastopi v pokalnem tekmovanju, kar najverjetneje že pomeni, da je ostala tudi brez možnosti za preboj v evropska tekmovanja. Zmaji so v prvem polčasu pokazali dobro predstavo, po izenačujočem zadetku Nusmirja Fajića pa se ni niso znali in zmogli pobrati. Če so na trenutke proti vijoličastim pokazali dobro igro, pa skrbijo predvsem predstave v prvenstvu, kjer so zeleno-beli proti trem ekipam iz dna lestvice osvojile vsega tri točke.


“Objektivno gledano, je Olimpija spomladi presegla svoje sposobnosti,” je za začudenje sedme sile poskrbel Milorad Kosanović, ki je Olimpijo skupno vodil na petnajstih uradnih tekmah, spomladi pa trikrat remiziral in izgubil ter enkrat premagal Maribor. Podatek, ki priča o tem, da Olimpija ni dosegala ravno najboljših rezultatov, tudi igre pa, z izjemo nekaj prebliskov na obračunih z vijoličastimi, ne moremo označiti kot bleščeče. Strateg zeleno-belih je znova postregel po znanih stavkih, da v tem trenutku na razpolago nima napadalca: “Olimpija v tem trenutku nima napadalca. V konici napada igra Aleksandar Rodić, ki ni klasičen napadalec. Za zahteve, ki jih imate, bi se morali okrepiti. S tako mlado ekipo igrati proti takšnemu Mariboru je strašno. Olimpija bi morala pozimi ali že poleti ekipo okrepiti s tremi ali štirimi kakovostnimi igralci. Nekatere stvari se da spremeniti, drugih pač ne.”

Tako so včeraj po zadnjem žvižgu sodnika Juga po hodnikih stadiona v Stožicah že začele krožiti informacije o tem, da si želi športni direktor Sašo Udović na položaj trenerja pripeljati novega trenerja, kar je kasneje potrdil tudi v izjavah za medije. Kosanović je bil v klub pripeljan že pred prihodom Udovića, ki si na trenerskem stolčku želi svojega človeka, predvsem pa trenerja, s katerim bi delil družno filozofijo in vizijo. Videnji obeh posameznikov se v tem trenutku razhajata in več kot očitno je, da bo eden od obeh slej ali prej zapustil ljubljansko barko, saj je že v izjavah obeh akterjev slutiti, da sodelovanje praktično ni več možno. Dejstvo je, da bo naslednji dni preživel le en, vprašanje je le, če bo to Udovič ali Kosanović?

V tem trenutku se zdi, da bi lahko krajšo zaradi slabih rezultatov v prvenstvu potegnil 63-letni Srb, saj Olimpija še vedno zaseda le sedmo mesto in za mesti, ki vodijo v evropska tekmovanja zaostaja za razmeroma velikih enajst točk. Tako kot ponavadi pa bo tudi tokrat veliko odvisno predvsem od stališča Izeta Rastoderja, ki obenem tvega odhod športnega direktorja, ki si pri svojem delu želi več avtonomije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Analiza slovenske zmage v Kazakhstanu: kaj je bilo dobrega in kje ima Slovenija še primankljaje?

Slov enska nogometna reprezentanca je v četrtek z zmago v Kazakhstanu odlično začela kvali…