Zdaj je tudi uradno potrjeno. Olimpija bo v pomlad, ko bo skušala ponoviti lanskoletni uspeh in še drugič zapored osvojiti naslov državnega prvaka, krenila še brez enega pomembnega aduta. Miha Zajc je danes sklenil svoj prestop v italijanski Empoli.

Šempetrčan je s članom italijanske Serie A, ki trenutno zaseda 17. mesto, sklenil dolgoročno pogodbo, ki bo potekla s koncem sezone 2020/21. “V prvi vrsti bi se želel zahvaliti NK Olimpija Ljubljana in še posebej njegovemu predsedniku Milanu Mandariću, ki je bil od prvega dne maksimalno korekten do mene in hkrati dovzeten do mojih ambicij. Ob tej priložnosti bi želel vnovič ponoviti, da nisem imel namena hiteti z odhodom v tujino, toda želja vodilnih ljudi v Empoliju, da se jim priključim takoj in obenem zavzamem pomemben položaj v začetni enajsterici moštva, je bila preprosto prevelika, izziv pa preveč mikaven, tako da smo se na koncu, in sicer na obojestransko zadovoljstvo, dogovorili za moj prestop. Olimpiji želim v bodoče vse najboljše in da se meseca maja veseli ubranitve naslova državnega prvaka. Prepričan sem, da bo mojim nekdanjim soigralcem to tudi uspelo,” je ob slovesu od Olimpije dejal reprezentančni vezist.

Čas bo pokazala, kakšno luknjo bo Zajčev odhod pustil v igri Ljubljančanov, a predsednik Milan Mandarić umirja in poudarja, da ambicije zeleno-belih ostajajo nespremenjene: “To je na našo veliko žalost realnost nogometnega življenja v Sloveniji in drugih manjših državah, kjer se najbolj nadarjeni posamezniki razvijejo do določene ravni, nato pa se ob pravih ponudbah odpravijo v premožnejše sredine. Ob tem želim poudariti, da kljub Mihovemu odhodu ambicije kluba ostajajo nespremenjene, saj smo s prihodi odličnih okrepitev jasno dali vedeti vsakomur, da nas zanima le eno – ubranitev naslova državnega prvaka in doseči čim več tudi v Evropi.”

Zajc je četrti slovenski nogometaš v dresu Empolija, že pred njim so barve toskanskega kluba branili tudi Matjaž Florjančič, Zlatko Dedić in Jasmin Handanović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborsko Društvo za zaščito živali se je spravilo nad vratarja Olimpije: “Želeli bi opravičilo in pojasnilo!”

Na Facebook strani Društva za zaščito živali Maribor je bila danes objavljena fotografija,…