Čeprav se slovenska izbrana vrsta ni uvrstila na prihajajoče evropsko prvenstvo, je že nekaj časa jasno, da Slovenija v Franciji ne bo brez zastopstva. Že konec minulega leta je bil za enega od sodnikov na prvenstvu Stare celine potrjen Damir Skomina, ki je danes izvedel tudi imena svojih pomočnik.


UEFA je danes potrdila še sestavo sodniških ekip. Skomini, ki je pred tem pravico delil že na evropskih prvenstvih v Avstriji in Švici ter na Poljskem in v Ukrajini, bosta pri delu pomagala tridesetletni Ljubljančan Jure Praprotnik in devet let starejši Robert Vukan iz Gornje Radgone, ki bosta debitirala na evropskem prvenstvu. Naloge dodatnih sodnikov pomočnikov za goloma pa bosta znova opravljala Matej Jug in Slavko Vinčić, ki sta bila v ekipi Skomine že pred štirimi leti. Dodatno je določen še tretji pomočnik sodnika Bojan Ul. Petinštiridesetletni Šentiljčan bo v polni pripravljenosti vse do začetka prvenstva, v primerih morebitnih poškodb ali drugih neprijetnostih.

Slovenska zasedba se bo med 18. in 21. aprilom odpravila v Pariz, kjer bodo vsi sodniki opravili specifične teste telesne pripravljenosti in prejeli tehnična navodila za zaključni turnir v Franciji, so še sporočili iz vrst Zveze nogometnih sodnikov Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…