Obračune petega kroga Prve Lige Telekom Slovenije si je na tribunah objektov v Celju, Kranju, Mariboru, Gorici in Domžal ogledalo okrog 3500 gledalcev. Kot je že tradicija, se jih je največ zbralo na tribunah Ljudskega vrta, kjer je dvoboj z novomeško Krko privabil dobrih 1900 gledalcev, podobno kot dva tedna poprej. Skrbi predvsem slab ogled tekem v Domžalah, kjer se kljub nizkim cenam vstopnic zbira malo gledalcev. Medtem pa rast doživljajo v Novi Gorici, kjer se je za novogoriške razmere in povprečje iz prejšnjih let zbralo solidnih 550 gledalcev.


Celje: Celje 2:3 Olimpija; sobota, 10. avgust 2013, ob 17:30

Število gledalcev
Prva Liga: 700 (prvaliga.si)
SNP: 500

Obračun z ljubljansko Olimpijo na celjsko Areno Petrol ni privabil večjega števila gledalcev, kar pa je glede na slabše izide domačih nogometašev pričakovano. Na tribunah drugega največjega stadiona v Slovenije se je zbralo, za to sezono povprečnih 500 gledalcev, ki pa so spremljali zanimiv obračun. Nogometaše Olimpije je na zahodni tribuni vzpodbujalo nekaj manj kot 30 članov navijaške skupine Green Dragons, približno 470 gledalcev pa je tekmo spremljalo iz glavne vzhodne tribune.

Foto: Damir Mrkonjić

Kranj: Triglav 0:3 Luka Koper; sobota, 10. avgust 2013, ob 17:30

Število gledalcev
Prva Liga: 400 (prvaliga.si)
SNP: 310

Slabši izidi Gorenjcev se poznajo tudi na tribunah kranjskega Športnega centra, saj je dvoboj s Koprčani privabil sto gledalcev manj kot obračun z Zavrčem, s katerim so se Triglavani pomerili pred dvema tednoma. Morda je k manjšemu obisku prispevala tudi sobota, saj Triglav ponavadi svoje tekme igra ob nedeljah. Koprčani so do zmage prišli brez vzpodbude svojih navijačev, si je pa dvoboj na glavni tribuni ogledalo 280 gledalcev, še 30 pa se jih je zbralo na nasprotni tribuni.

Foto: Miran Alijagić

Maribor: Maribor 3:0 Krka; sobota, 10. avgust 2013, ob 20:00

Število gledalcev
Prva Liga: 2800 (prvaliga.si)
SNP: 1900

V Ljudski vrt je tako kot v tretjem krogu proti Kopru tudi tokrat prišlo okrog 1900 gledalcev. Nekaj jih je zagotovo privabila tudi posebna akcija kluba, saj so imeli lastniki vstopnic obračuna s Krko predkupno pravico za povratni obračun s češko Viktorio Plzen. Na jugu se je tokrat zbralo okrog 180 najglasnejših podpornikov. V nasprotju s tekmo proti Kopru si je tokratni dvoboj s Krko na zahodni tribuni ogledalo nekaj manj gledalcev, zbralo se jih je okrog 640. Medtem, ko se je na vzhodni tribuni, ki tokrat ni bila obsijana z žgočim soncem, zbralo okrog 1070 gledalcev. Znova najštevilčnejši obisk kroga.

Foto: Jure Banfi

Nova Gorica: Gorica 1:1 Rudar Velenje; sobota, 10. avgust 2013, ob 20:00

Število gledalcev
Prva Liga: 500 (prvaliga.si)
SNP: 550

V Novi Gorici počasi, vendar zanesljivo, raste število gledalcev na domačih tekmah. Največ k temu seveda pripomorejo dobri rezultati goriškega prvoligaša, ki po remiju z Velenjčani zaseda visoko tretje mesto. Na tekmi petega kroga se je tako na tribunah zbrala stoterica gledalcev več kot na obračunu tretjega kroga z Domžalčani. Na navijaški tribuni se je tokrat zbralo okrog 30 članov skupine Terror Boys, na glavni tribuni novogoriškega objekta pa se je zbralo dobrih 520 gledalcev.

Foto: Suzana Uršić/Foto Atelje Liquid Style

Domžale: Domžale 1:1 Zavrč; sobota, 10. avgust 2013, ob 20:30

Število gledalcev
Prva Liga: 400 (prvaliga.si)
SNP: 220

Domžalčani so imeli v petem krogu najskromnejši obisk, na tribunah domžalskega Športnega parka se je zbralo le dobrih 220 ljubiteljev nogometa. Dobra dvestoterica gledalcev je dvoboj Domžalčanov in Zavrčanov spremljalo iz glavne tribune, medtem, ko se je na manjši zbralo okrog 20 gledalcev, ki so spremljali zanimiv obračun, ki se je končal z remijem.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…