Z rahlo zamudo objavljamo pregled tribun 3. kroga Prve Lige Telekom Slovenije. Na petih tekmah se je zbralo dobrih 3800 gledalcev, kar znaša 760 gledalcev na srečanje. Iz sivega povprečja znova izstopa obračun v Ljudskem vrtu, kjer se je zbrala polovica od vseh gledalcev, ki so si ogledali obračune minulega kroga. V vročem Ljudskem vrtu se je zbralo okrog 1900 gledalcev. Obisk ostalih stadionov znova podoben kot v lanski sezoni.


Maribor: Maribor 6:1 Luka Koper; sobota, 27. julij 2013, ob 17:30

Število gledalcev
Prva Liga: 2500 (prvaliga.si)
SNP: 1890

Kljub visokim temperaturam, živo srebro je namreč ob začetku srečanja kazalo kar 35° Celzija, se je na tribunah Ljudskega vrta zbralo zavidljivo število gledalcev. Nekaj manj kot 1900 gledalcev je v glavnem iskalo sedeže v senčnih delih stadionu, nekaj pogumnežev pa se je nastavilo tudi žgočemu soncu in tako k ogledu srečanja s sedmimi zadetki dodalo še nekaj porjavele polti. Na v senco obdani zahodni tribuni se je zbralo 920 gledalcev, na nasprotni vzhodni tribuni dobra stoterica manj, na južni tribuni, kjer domujejo najbolj zvesti privrženci vijoličastih pa se je zbralo okrog 150 navijačev.

Foto: M. Pučko

Celje: Celje 0:1 Rudar; sobota, 27. julij 2013, ob 20:00

Število gledalcev
Prva Liga: 750 (prvaliga.si)
SNP: 460

Potem, ko se je na povratni preizkušnji Celjanov z norveškim Tromsom zbralo zavidljivo število gledalcev, pa savinjsko-šaleški derbi v sobotnem večeru ni privabil večjega števila gledalcev. Medtem, ko rokometni derbi celjskega in velenjskega rokomentega kluba v sosednjo dvorano privabi kar nekaj športnih navdušencev, pa to očitno ne velja za nogometni obračun ekip iz obeh mest. Svoje ljubljence je na celjski Areni Petrol vzpodbujala tudi enajsterica velenjskih Ultrasov.

Foto: Damir Mrkonjić

Nova Gorica: Gorica 1:2 Domžale; sobota, 27. julij 2013, ob 20:00

Število gledalcev
Prva Liga: 400 (prvaliga.si)
SNP: 450

Prva domači obračun na tribuno goriškega nogometnega objekta ni privabil večjega števila gledalcev, čeprav se je zbralo nekaj več gledalcev, kot v lanski sezoni. Morda bodo več gledalcev nogometaši uspeli pridobiti z uspešnimi predstavami, tokrat se jih je zbralo okrog 450. Domači nogometaši so bili deležni spodbude domače navijaške skupine Terror Boys, ki se jih je tokrat zbralo okrog dvajset, ostali gledalci so bili nastanjeni na glavni tribuni. Domžalčani glasnejše navijaške tribune na tribunah novogoriškega stadiona niso imeli.

Foto: Suzana Uršič/Foto Atelje Liquid Style

Kranj: Triglav 1:2 Zavrč; nedelja, 28. julij 2013, ob 18:00

Število gledalcev
Prva Liga: 400 (prvaliga.si)
SNP: 410

Podobno kot Mariborčani in Koprčani, so tudi Kranjčani in Zavrčani srečanje odigrali v težkih razmerah, saj visoke temperature in žgoče sonce nista ponujala optimalnih pogojev za igro. Vroč večer tudi na tribune kranjskega stadiona ni privabil večjega števila gledalcev, na glavni tribuni, ki je nogometnim navdušencem ponujala nekaj osvežitve v senci, se je zbralo standardnih 400 gledalcev, deset pogumnežev pa je raje kot senco izbralo spremljanje obračuna na sončni pomožni tribuni. Številčno vzpodbudo so imeli tudi gostje, na glavni tribuni je svoje ljubljence bodrilo okrog 50 glasnih grl.

Foto: Miran Alijagić

Ljubljana: Olimpija 5:0 Krka; nedelja, 28. julij 2013, ob 20:30

Število gledalcev
Prva Liga: 500 (prvaliga.si)
SNP: 570

Tudi drugi obračun Olimpije pred domačimi navijači je postregel s podobno številko gledalcev kot srečanje prvega kroga z velenjskim Rudarjem. Mogoče se je kdo bal, da bo po izpadu iz kvalifikacij za Ligo Europa, nivo gledalcev še upadel, kar pa se na srečo ni zgodilo. Visoko zmago Olimpije si je ogledalo okrog 570 gledalcev, nekaj manj kot 400 na vzhodni tribuni, 120 na zahodni, na severni tribuni pa se je zbralo 60 članov navijaške skupine Green Dragons.

Foto: SPS

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …