Delegati Nogometne zveze Slovenije so na včerajšnji skupščini na Brdu pri Kranju potrdili spremembe tekmovalnega sistema na tretjeligaški ravni, saj bodo klubi že od prihodnje sezone znova nastopali v štirih 3. ligah. Uradno sicer novosti, ki jih sprememba tekmovalnega sistema prinaša, še niso bile predstavljene, kljub temu pa je nekaj stvari že znanih, o čemer smo pisali že pred tedni, več pa bo verjetno znano že kmalu.


Obenem so na včerajšnji skupščini soglasno potrdili tudi finančni načrt za letošnje leto, tako odhodki kakor tudi prihodki pa so načrtovani v višini 8,3 milijona evrov. Največji kos pogače, 2,6 milijona evrov, bo NZS pridobila iz strani UEFA, iz naslova televizijskih pravic pa se bo na računu zveze znašlo 2,3 milijona evrov, slaba dva milijona evrov bo NZS namenila članski izbrani vrsti, 1,8 milijona evrov pa bo namenjenega mladinskim reprezentančnim selekcijam. V minulem letu je imela krovna organizacija za 9,5 milijona evrov prihodkov in odhodkov, kar je predvsem posledica večih tekem članske reprezentance.

V programu dela NZS v letu 2014 čaka izboljšanje mladinskega nogometa in nogometa za vse, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa si želi zveza nadgraditi medijski in marketinški razvoj tekmovanja, komuniciranje z javnostmi, sodelovanje s klubi na različnih ravneh, spodbujanje interesa javnosti za obisk tekem. Več poudarka bo tudi na izboljšanju in promociji ženskega nogometa ter dvoranskega nogometa. Dolgoročnejši projekti so priprava celovite vizije razvoja slovenskega nogometa, dolgoročna finančna stabilnost, nadgradnja informacijskega sistema, zavedanje družbene odgovornosti ter izgradnja nacionalnega nogometnega centra Brdo pri Kranju, za katerega naj bi po besedah predsednika Darka Čeferina po vseh birokratskih preprekah kmalu dobili gradbeno dovoljenje.

V povezavi z licenciranjem je bilo izpostavljeno, da je to eden ključnih temeljev za stabilnost nogometa in da bodo ti postopki še naprej pregledni, dosledni in enakopravni, v projektu pa bodo klubom pomagali tudi strokovno in finančno. Delo bodo skušali nadgraditi tudi med sodniki in trenerji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…