Slovenski prvoligaši so danes ponovno opozorili na povsem nelogične in nerazumne poteze aktualne vlade, ki je izgubila stik z resničnostjo ter kot edina v Evropi poskrbela za novo (lastno) sramoto. Prekinila je športna tekmovanja na najvišjem klubskem nivoju ter onemogočila treninge športnikov, tudi otrok. Akciji “Tečem za šport!” so se pridružili tudi številni klubi iz drugih športov, ki so na svojih uradnih straneh ter socialnih platformah podali sledeče sporočilo:


Šport je doslej poskrbel za neprecenljivo prepoznavnost Slovenije v svetu brez izdatnih vlaganj, ampak z neizmernim trudom vsakega posameznega športnika in športnega delavca.

Športniki se popolnoma zavedamo, da je zdravje ljudi na prvem mestu in mora biti prioriteta vseh, ki odločajo. To smo dokazali, saj smo se ves čas vestno držali vseh sprejetih ukrepov, mnogi med nami so se znotraj svojih panožnih zvez držali še mnogo strožjih pravil, velika večina med nami pa je bila velik del lanskega leta popolnoma neaktivna. Zato enostavno ne moremo prezreti dejstva, da ukrepi med seboj niso usklajeni in med drugim škodijo tudi slovenskemu športu.

Z akcijo Tečem za šport! želimo opozoriti na zelo hitro poslabševanje položaja športnikov, športnih društev in zvez, na zaskrbljujoče podatke o slabšanju motoričnih sposobnosti slovenskih otrok in na dejstvo, da se po odprtju na začetku leta veliko otrok ni vrnilo k športni aktivnosti. Opozoriti želimo, da navkljub številnim predlogom in pozivom s strani športa, šport ni zajet niti v enem izmed do sedaj sprejetih t.i. PKP-jev. Opozoriti želimo, da je šport v težavah in nujno potrebuje pomoč.

Šport ni problem. Šport je rešitev!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani še drugič v tej sezoni slavili v Stožicah

Danes je bila na sporedu prestavljena tekma 19. kroga Prve lige Telemach, v kateri so se u…