Članska futsal reprezentanca Slovenije je v Laškem odigrala še tretjo prijateljsko tekmo z Japonsko in se veselila še druge zmage. Slovenska mreža je prvič ostala nedotaknjena.


V japonski mreži so končali trije zadetki, Slovenci pa so povedli tik pred koncem prvega polčasa, po tem ko je že pred tem nekaj priložnosti ostalo neizkoriščenih, nekajkrat pa se je izkazal tudi vratar Igor Bratić. Za prednost ob odmoru je v 19. minuti, po mojstrskem preigravanju, poskrbel Kristjan Čujec, ki je pred srečanjem prejel tudi nagrado za stoti nastop v dresu z državnim grbom. V drugem polčasu je dvakrat zadel še Alen Fetić, v 34. minuti po odlično izvedenem prostem strelu, drugič pa je zadel tri minute kasneje.

“Zadovoljen sem s tekmo. Pričakoval sem, da bodo igralci utrujeni. Zato smo hoteli narediti test, da vidim, kako igralci reagirajo. Tudi ali predvsem zato, ker želimo na Euru doma odigrati več kot le dve tekmi. Fantje so me presenetili. Vedel sem, da jim bo dan počitka dobro del, a so pokazali še več, kot sem pričakoval. Pa ne le rezultatsko,” je po dvoboju za spletno stran NZS dejal slovenski selektor Andrej Dobovičnik, ki bo svoje reprezentante vnovič zbral jeseni, ko v Slovenijo prihaja Nemčija.

S predstavo ekipe je bil zadovoljen tudi kapetan Igor Osredkar: “Mislim, da smo lahko s to tekmo zelo zadovoljni. Pokazali smo pravi pristop, karakter in izvrstno igro v obrambi proti izredno gibljivi in dinamični ekipi Japonske. Temu hočemo slediti tudi v prihodnje, da prejmemo čim manj golov. Na tem gradimo naprej!”

SLOVENIJA – JAPONSKA 3:0
Čujec (19′), 2:0 Fetić (34′, 37′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …