Prvo dejanje evropskega prvenstva v Beogradu se ni končala po slovenskih željah. Naši fantje so sicer krenili odprto in napadalno, kar so kronali z vodstvom že v začetku tekme. A prehitro storjeni prekrški so jih prisilili v znižanje ritma, kar so Srbi silovito izkoristili in s pomočjo polne beograjske Arene tekmo mirno pripeljali do konca.


Slovenija se začetka ni ustrašila, krenili so pogumno in silovito, Srbi na drugi strani mnogo bolj zadržano. Po prekršku nad Čujcem je Mordej iz približno devetih metrov izvajal prosti strel s kratko podajo do Vrhovca, ki je pred golom zaposlil kapetana Osredkarja in rutinirano zabil za vodstvo Slovenije ter utišal vročo beograjsko Areno. Naše so iz odličnega ritma vrgli prehitro storjeni prekrški – v peti minuti je semafor pokazal tretjega, v osmi, ko je hkrati porumenel še strelec našega zadetka Osredkar, pa četrtega. Pri petem je porumenel še Rok Mordej in jasno je bilo, da so bili naši prisiljeni igrati previdneje. Kljub vsemu sta do nevarnega strela prišla Fetić in Kroflič, a prvemu je zadetek preprečila obramba vratarja, drugi je streljal malo mimo vrat.

Slovenci so v 13. minuti pogumno poslali vratarja igralca v polje, kar pa se jim ni obrestovalo. Ob izgubi žoge so namreč napravili še šesti prekršek in Janjiću z desetmetrovke omogočili izenačenje. Sledilo je nekaj nevarnih poskusov Srbov, ki so skozi polčas stopnjevali svojo igro, naši pa na težkem bremenu prehitro storjenih prekrškov niso smeli tvegati preveč. Na odmor sta ekipi odšli poravnani, premor pa je mnogo bolje del domačim igralcev.

Zdelo se je, da so ritem s prvega dela Srbi zadržali, odločilen pa je bil zadetek že v prvi minuti nadaljevanja, po katerem se varovanci selektorja Dobovičnika niso uspeli več vrniti. Sicer so poskušali, streljali proti vratom, a neuspešno. Srbi so tekmo odločili v 27. minuti, ko je bil z desne natančen Rajčević, do zaključka pa sta enajsttisočglavo množico razvnela še Kocić in Pršić.

SRBIJA – SLOVENIJA 5:1 (1:1)
Janjić (14′ 10m), Kocić (21′, 30′), Rajčević (27′), Pršić (34′); Osredkar (3′)

Srbija: Aksentijević, Perić, Janjić, Kocić, Rajčević. Rezervisti: Momčilović, Živanović, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Lazić, Simić, Stojković. Selektor: Aca Kovačević.
Slovenija: A. Mordej, R. Mordej, Čujec, Osredkar, Vrhovec. Rezervisti: Puškar, Fideršek, Širok, Kroflič, Hozjan, Fetić, Štendler, Sovdat. Selektor: Andrej Dobovičnik.

Avtorica: P.B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Prleki še naprej stoodstotni, prvi zmagi za Kobaridčane in Vrhničane

Po tretjem krogu 1. SFL na vrhu še naprej kraljuje Meteorplast Šic bar, ki je edina ekipa …