V reprezentančnem premoru bo na delu v tujini kar nekaj slovenskih sodnikov. Najvidnejša vloga bo znova pripadla Damirju Skomini, saj ga je UEFA delegirala za tekmo med Bolgarijo in Italijo, ki bo v soboto odigrana v Sofiji, s pričetkom ob 20:45, na stadionu Levski.


To bo za Primorca že druga tekma v kvalifikacijah za EURO 2016, saj je jeseni že delil pravico na tekmi med Nemčijo in Irsko. Skomini bosta pri delu pomagala pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan, medtem ko bosta dodatna pomočnika za golom Matej Jug in Slavko Vinčić, tako kot Skomina sodnika z značko FIFA. Naloge četrtega sodnika bo tokrat opravljal Andraž Kovačič.

Na delu v tujini pa bosta tudi Mitja Žganec in Rade Obrenović. Žganec se je s pomočnikom Gregorjem Rojkom odpravil na Nizozemsko, kjer bo sodil v elitnem krogu kvalifikacij za EP U19. Ob Nizozemcih bodo na turnirju sodelovali še Srbi, Švicarji in Norvažani. Obrenović pa je včeraj z Gregom Kordežem in Tomislavom Pospehom odpotoval na Slovaško, kjer sodniško ekipo čaka polfinalnta tekma U-23 tekmovanja Challenge trophy med Slovaško in Norveško.

Drago Kos pa bo kontrolor sojenja na nedeljski kvalifikacijski tekmi EURO 2016 med Irsko in Poljsko v Dublinu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je dolgoletni član Olimpije

V 85. letu starosti se je poslovil Mahmut ‘Šoja’ Kapidžić, nekdanji nogometaš,…