Jeseni bo znan razplet kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo v Rusiji, za katerega se bori tudi slovenska izbrana vrsta. Že poleti pa bo največja država sveta gostila Pokal konfederacij, na katerim se bo udarila osmerica reprezentanc.


Na tekmovanju, ki prinaša predvsem prestiž, bomo imeli svoje predstavnike tudi Slovenci. Mednarodna nogometna zveza je namreč že delegirala sodnike, med njimi pa je tudi Damir Skomina. Za 40-letnega Koprčana bo to krstna izkušnja s Pokalom konfederacij, ravno tako kot tudi za pomočnika Jureta Praprotnika in Roberta Vukana.

Skomina bo eden od devetih sodnikov na turnirju, ki ga bo Rusija v Kazanu, Moskvi, St. Petersburgu in Sočiju gostila med 17. junijem in 2. julijem. V skupinskem delu tekmovanja bodo v skupini A med seboj tekmovale Rusija, Nova Zelandija, Portugalska in Mehika, v skupini B pa Kamerun, Čile, Avstralija in Nemčija.

Ob gostiteljici svetovnega prvenstva se na tekmovanju meri vseh šest aktualnih zmagovalcev celinskih prvenstev ter svetovni prvak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vinčiću tudi otoški derbi

Po debiju na SP, ko je odsodil obračun Argentine in Savdske Arabije, bo mariborski sodnik …