Celjani pred dobro zapolnjeno Areno Petrol proti poljskemu Slasku niso uspeli pripraviti presenečenja. Dvakratni poljski državni prvaki so v knežjem mestu slavili z zadetkom Roberta Picha, ki je bil po napaki celjskega moštva natančen v 32. minuti. Grofi bodo morali na povratni tekmi v Vroclavu za morebitno napredovanje uprizoriti pravo senzacijo, v katero pa celjski strateg Simon Rožman še vedno verjame.


“Menim, da je moje moštvo odigralo dobro tekmo, zaslužili smo si zmago. Ne pozabite, da sta za nami šele dva tedna priprav, zato naša igra vselej ni izgledala dobro, še posebej v drugem polčasu. Kot sem dejal, smo s pripravami na novo sezono šele pričeli, jutri bomo nadaljevali s pripravami na Celje. Zmagati želimo tudi na povratni tekmi, napredovati in zaigrati proti naslednjemu nasprotniku (op.p. švedski Göteborg),” je po tekmi priznal gostujoči strateg Tomasz Pawlovski. Kljub porazu je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen tudi celjski trener Simon Rožman: “Najprej bi nasprotniku čestital za zmago, hkrati pa moram, kljub porazu, čestitati tudi svojim fantom. Mislim, da smo bili glede na stanje, v katerem se nahajamo, na optimumu. V prvem polčasu smo padli v njihov ritem, gostje so bili agresivnejši, medtem ko smo v drugem polčasu, ko je nasprotniku pričelo zmanjkovati moči, začeli prevladovati. Zavedamo se, da nam še manjka pri zaključku napada, kar je rezerva in na čemur moramo delati v prihodnje. Kljub porazu na gostovanje ne odhajamo z belo zastavo, v Vroclavu se bomo skušali pokazati v čimboljši luči.”

Kljub temu, da so nekateri igralci v rumeno-modrih dresih, to velja še posebej za zvezno vrsto, prikazali slabo predstavo, je Rožman pohvalil celotno moštvo, vendar poudaril, da je ekipa še vedno sredi priprav in bodo boljše igre šele sledili: “Mislim, da so vsi igralci, ki so danes stopili na igrišče, upravičili moje zaupanje. Zelo težko je po petnajstih treningih zadevo vkomponirati v spremenjeno moštvo. Naše prvenstvo se prične čez dva, tri tedne. Z igralci vemo, da se naša zgodba lahko prične po šestih tednih, trenutno smo nekje vmes. Kot sem že dejal, so vsi igralci dali svoj maksimum. Verjamem pa, da bomo od vseh videli še boljše predstave, tudi Ivan (op.p. Firer) bo hitro prišel na nivo, ko bomo lahko od njega pričakovali še veliko.”

Foto: Aleš Cipot
Ivan Firer je bil v konici napada odrezan od celjske igre. (Foto: Aleš Cipot)

Za precej glasnih protestov je poskrbela 76. minuta, ko je Težak že preigral gostujočega vratarja Pawlowskega, ki pa mu je po prepričanju mnogih gledalcev zaključek akcije preprečil na nedovoljen način. Sodniška piščalka je ostala nema, Celjanom je pripadel zgolj udarec iz kota. Medtem ko Rožman situacije ni videl, saj ni bil obrnjen proti dogajanju, gostujoči strateg Tadeusz Pawłowski pa ni želel komentirati sodniških odločitev. “Nikoli ne komentiram sodniških odločitev. Sodnik ni zapiskal enajstmetrovke in očitno le-te ni bilo.”

Kot že zapisano, Rožman kljub porazu verjame, da lahko Celjani na povratnem obračunu na Poljskem uspejo nadoknaditi zaostanek in si priigrati napredovanje: “Če ne bi verjel v napredovanje, se ne bi vsedli na avtobus in odpeljali na Poljsko. Prav je, da kljub zelo kvalitetnemu nasprotniku, da v Evropi tekmujejo, ne zgolj nastopamo. Prepričan sem, da bomo čez en teden še v boljšem stanju. Upam in verjamem, da lahko na Poljskem pripravamo senzacijo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor z zmago začel priprave, zadel povratnik

Mariborčani so v Avstriji odigrali prvo pripravljalno tekmo in proti ekipi Kalsdorfa vpisa…