Simon Rožman, ki je grofe vodil že na zadnjih šestih tekmah minule sezone, je v pogovoru za klubsko spletno stran izrazil zadovoljstvo nad doseženim v dosedanjem poteku priprav, ko so Celjani odigrali tudi štiri pripravljalne tekme in kot kažejo rezultati uspeli odpraviti strelsko neučinkovitost, ki jih je mučila predvsem zadnji dve sezoni, po odhodu Romana Bezjaka.


Najmlajši strateg v prvoligaški konkurenci je skupaj s sodelavci uspel obdržati tudi okostje prvega moštva, a v sodelovanju s športnim direktorjem Ambrožem Krajncem še iščeta nekatere kadrovske rešitve: “Najprej bi vsekakor izrazil zadovoljstvo, da smo uspeli v tem prestopnem roku, ki sicer še traja, zadržati praktično vso okostje ekipe. Kljub temu pa še vedno iščemo igralce, ki bi za naše moštvo predstavljali pravo dodano vrednost, saj ne želimo zgolj izboljšanja kadra v kvantitativnem, ampak predvsem v kakovostnem smislu. Z nami je v tem času tudi nekaj igralcev, ki so na preizkušnji, prav vse, tudi tiste, ki še pridejo, pa bomo natančno preverili in analizirali, s čimer se bomo dejansko prepričali o njihovi kakovosti. Priprave gredo po načrtu, prav posebej pa sem vesel dejstva, da nimamo večjih težav s poškodbami. Pripravljalne tekme že kažejo določene obrise našega moštva, vseeno pa smo še daleč od končne podobe, tako da bomo zadnja dva tedna namenili piljenju forme in uvedbi še nekaterih taktičnih zamisli.”

S Celjani, ki se bodo jutri pomerili s Krškim, vadi peterica nogometašev, ki se trenutno dokazujejo strokovnemu štabu grofov. 23-letni bočni branilec Marko Jakolić je bil v minuli sezoni član Krškega, 19-letni beloruski vezist Mikhail Babichev prihaja iz Rubina Kazana, 19-letni ofenzivni vezist Valon Ahmedi je albanski mladinski reprezentant in je nazadnje igral za Südtirol, na preizkušnji pa sta še dva mlada napadalca, 19-letni Nik Fasvald je bil član mladinske selekcije Dravograda, vsega 17-letni Adnan Bašić, sicer tudi kadetski reprezentant Bosne in Hercegovine, pa je bil nazadnje član mostarskega Veleža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…