Včerajšnja pokalna sreda je imela tudi črno piko. Nekaj pristašev Maribora je po poročanju očividcev namreč najprej verbalno napadlo Rodolfo Vanolija, nato pa so proti trenerju Olimpije poletele tudi plastenke in še nekaj predmetov, kot je sam dejal za klubsko spletno stran.


Nekdanji trener Kopra je na skupinico navijačev naletel medtem, ko je hodil proti stadionu Bonifika. Italijan je danes spregovoril za spletno stran Olimpije in obsodil dogajanje, ki mu je kljub velikemu rivalstvu med Olimpijo in Mariborom nerazumljivo: “V prvi vrsti bi se želel iskreno zahvaliti pripadnikom policijske enote za hiter odziv, saj bi se v nasprotnem primeru lahko zgodilo še kaj hujšega. Medtem ko sem hodil proti stadionu Bonifika, me je na koprski tržnici skupina navijačev Maribora najprej verbalno napadla, nekaj trenutkov po tem pa so proti meni poletele plastenke in še nekateri drugi predmeti. Čeprav razumem, da obstaja veliko rivalstvo med Olimpijo in Mariborom, se takšne stvari ne bi smele dogajati, saj presegajo meje zdrave pameti.”

Kljub grenki izkušnji je Vanoli, ki ga je zaščitila tudi policija, to poglavje že zaprl in se osredotočil na prihodnje obveznosti z zmaji: “Ne glede na včerajšnje dogodke v Kopru bi rad poudaril, da je ta zgodba zame končana. Olimpija ima do potankosti razdelan načrt dela v prihajajočem obdobju: najprej se želimo ustrezno pripraviti, nato pa v novo sezono kreniti zastavljenim ciljem primerno. Prioritetna cilja sta obe domači lovoriki, v kvalifikacijah za ligo prvakov pa želimo čim dražje prodati svojo kožo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…