Okrog 400 gledalcev, v glavnem navijačev Krasa, je končno videlo lepo predstavo varovancev trenerja Predraga Arčabe. Predvsem v prvem polčasu so gostitelji pokazali lepo igro in so ustvarili cel kup lepih priložnosti za gol. Najlepše in največ jih je imel Tonči Žlogar, ki je dokazal, da je znova v pravo formi. V zvezni liniji je (skoraj) vse šlo skozi njegove noge. Vse tri priložnosti za gol, vselej je streljal z glavo, so končale v rokah odličnega vratarja gostov Peressona, ki je bil skupaj z Žlogarjem najboljši mož na igrišču. Po eno lepo priložnost sta imela še Bordon in Grujić. Gostje, ki so imeli za seboj niz treh pozitivnih rezultatov, so se pred vratarjem Budicinom znašli le enkrat. Domači vratar je posredoval brez večjih težav. Če je prvi del minil v znamenju premoči Krasa, je bil drugi del veliko bolj izenačen. Lepše priložnosti za gol so celo imeli gostje iz Tamaia, ki so v 94. minuti preko Dal Bienca zadeli tudi prečnik. Če bi se žoga odbila v mrežo, bi bila za Kras to nezaslužena hladna prha.


Neodločen izid je tako pravičen. Kras ostaja v letošnji sezoni še brez zmage. Pozitivno pa je, da so Arčabovi fantje reagirali in igrali z drugačnim, predvsem pravim pa pristopom. “Veseli me, da so si fantje zavihali rokave. Želim si, da bi v nadaljevanju še naprej igrali tako, saj smo bili učinkoviti. Zmanjkal je samo zadetek,” je po srečanju dejal trener Krasa Arčaba. V nasprotnem taboru se je s točko zadovoljil tudi trener Tamaia Stefano De Agostini: “V zadnjih dveh tednih smo odigrali kar pet tekem. Fantje so utrujeni. Danes pa so se dobro odrezali in upirali.”

KRAS REPEN 0:0 TAMAI
Kras Repen: Budicin, Fross, Slavec, Žlogar, Cvijanović, Spetič, Capalbo, Grujić (85′ Petracci), Knežević, Maio (75′ Tawgui), Bordon (65′ Komel). Trener: Arčaba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brekalo in Vipotnik s prvencema junaka slovenske zmage v Kazahstanu

Slov enija je danes na gostovanju v Kazahstanu pričela misijo uvrstitve na Euro, ki ga bo …