Trener: Simon Rožman – SLOVENIJA (39 let)


Povprečna starost članske ekipe: 23.7 let  

Odmevni prihodi:

Odmevni odhodi:

Kje smo ostali:

Ena najmlajših ekip lige je v prvem delu sezone pokazala veliko potenciala, a hkrati tudi veliko naivnosti. Kot po pričakovanjih, je Simon Rožman v Kamniško Bistrico v igro Domžal vnesel kaos in nepredvidljivost, kar jih je med srečanji tudi večkrat izredno drago stalo. Po medlem in slabem začetku so ob koncu jeseni rumeni ujeli stik z vodilno peterico, ter zaostanek za evropskimi mesti skorajda povsem stopili, za drugouvrščenim Koprom zaostajajo namreč le 4 točke, pred obstankom pa so trenutno povsem varni.

V igri je bilo opazno veliko pritiska na nasprotnikovo obrambo, prav tako pa se je videl izjemen ritem, sploh na začetku tekem. Domžalčani so v prvih polčasih tekem namreč prejeli samo štiri zadetke, kar je najboljši izkupiček v ligi, a mladost se kaže kasneje v obračunih. Drugi deli tekem so za rumeno družino namreč porazni, saj sta samo Tabor in Radomlje prejela več zadetkov ob koncih tekem. Četudi se negativni trend, ki ga lahko vidite spodaj, popravlja in so varovanci Simona Rožmana proti Celju v zadnjih minutah celo poskrbeli za zmago v predzadnji tekmi jesenskega dela, se zdi, da je to lahko prelomna šibkost, ki bo rumene ločila od uvrstitve v Evropo. Tudi izkušeni strateg je na intervjujih po koncu tekem venomer ponavljal, da se v štabu trudijo izločiti morebitne napake in nervozo, ki se je širila po kadru.

Domžale so jeseni v drugih polčasih prejele kar 15 zadetkov več kot v prvem delu igre.
V prvih polčasih Domžale zabijejo 11 zadetkov več kot nasprotniki, medtem ko jih v drugih prejmejo tri več od nasprotnikov.

Kar nekaj posameznikov je v minuli polsezoni prikazalo odlične individualne predstave. Eden takih je vratar Ajdin Mulalić, za katerega se zdi, da je končno utišal kritike in pokazal najstandardnejše predstave v karieri. Odličen je bil tudi Arnel Jakupović, ki je skrbel za kreacijo v ekipi, z osmimi asistencami je za vrhom lestvice podajalcev zaostal le za izvrstnim Markom Tolićem iz Maribora. Jakupović je tudi edini, ki je v rumenem dresu odigral prav vse tekme. Komaj 18-letni Mitja Ilenič je skrbel za dinamiko na desnem bočnem položaju, kot zadetek v polno pa se je izkazal tudi poletni prihod Ivana Durdova iz nižje hrvaške lige. Slednji je s sedmimi goli gladko prvi strelec rumene družine, na kontu pa je imel še tri asistence.

Opis zimskega dogajanja:

Pri Domžalah je zima kot vedno potekala pestro, zagotovo pa bo najbolj zadovoljen del kluba tisti, ki skrbi za finance, saj so zaslužili daleč največ v zgodovini med zimskim prestopnim rokom. Za skorajda rekordno odškodnino je v Ameriko odšel otrok kluba Mitja Ilenič, medtem ko sta se za šestmestne zneske odselila še Ivan Durdov ter Enes Alić. Mladinec Nikola Jovičević je odšel po minute v Mursko Soboto, presenetljiva pa je bila tudi odločitev vodstva kluba, da je ponudilo proste roke kar nekaj pomembnim nogometašem. V Domžalah pomladi namreč ne bodo računali na prvega podajalca jeseni Arnela Jakupovića, pa stebra vezne linije Janeza Piška, ki se bojda seli kar v 2. SNL, ne bo niti Christiana Schoissengeyrja, Nikole Jovičevića ter Domna Zajška.

V skladu z pravo revolucijo, ki sta se je poslužila športni direktor Senijad Ibričić in Simon Rožman, bo pri rumenih prednost dana mladim ter slovenskim nogometašem. Iz Celja je prišel Rožmanov stari znanec Amadej Brecl, dokončno je pogodbo podpisal Andrej Djurić, ki je posojo pretvoril v dokončni prestop. Iz Venezie je klub okrepil Mirza Hasanbegović, ki je gole pred tem tresel tudi pri Gorici, iz vrst Basla pa 20-letni branilec Elmedin Fazlić.

Še naprej bodo priložnost dobivali mladi, luč bo bolje svetila na Bartola Barišića, ki se v slovenski ligi še ni popolnoma dokazal, Jošt Pišek in Žiga Repas pa sta tudi dokončno eni glavnih imen na spisku Simona Rožmana. Pripravljalno obdobje so rumeni opravljali v Umagu, tudi tokrat pa so si za nasprotnike izbrali pestro druščino. Precej slabo je izgledala njihova predstava proti madžarskem Fehervarju, ki jih je praktično povozil, medtem ko so sami v podobni praksi opravili z gruzijskim Khobijem.

Po številnih spremembah ne vemo točno kaj pričakovati od Domžal, sploh zato, ker je tako velik del ekipe tako neizkušen. Preveč mladih na kupu navadno ne pomeni najboljših uspehov, a nikoli ne veš, če ne tvegaš. Se je Senijadu Ibričiću zopet nasmehnila sreča, ali pa bo rumena družina hitro izgubila stik z evropsko vozovnico?

Pripravljalne tekme:

Bodite pozorni na:

BARTOLA BARIŠIĆA

Foto: navijaškacona.si

Hrvaški napadalec je v mesto ob Kamniški Bistrici poleti prišel z velikimi načrti, da se bo brez težav uveljavil v začetni domžalski enajsterici, a skozi sezono je imel nekaj smole. Na svoji primarni poziciji mu je ob izvrstni formi mesto vzel Ivan Durdov, a Barišić je v zavetju pridno čakal in tudi zabijal gole, če je dobil priložnost. Sedaj je pot za 20-letnega Hrvata, ki v Domžalah igra kot posojen igralec zagrebškega Dinama, praktično povsem odprta.

Barišić velja za velikega talenta hrvaškega nogometa, pri mlajših kategorijah je namreč blestel, tako v Dinamu kot mladih reprezentancah Hrvaške. Po lanski neuspešni posoji pri Istri je letos svojo srečo odšel iskat v Domžale, s sedmimi goli v vseh tekmovanjih pa je že dokazal, da je lahko izredno nevaren. Četudi navzven deluje malce okoren in negibljiv, je Barišić izredno spreten napadalec, prav tako se dobro znajde v kazenskem prostoru. Tehnično je dobro podkovan, četudi ga včasih izda sprejem, pa zna žogo dobro odložiti napadalnim vezistom ali pa si pripraviti prostor za sprejemanje predložka. Je eksploziven na kratkih razdaljah in tako neugoden za obrambo, a s svojo suho in visoko postavo lažje fizično ustavljiv za močne branilce.

20-letnik je z hat-trickom na zadnji pripravljalni tekmi dokazal, da Simon Rožman nanj lahko resno računa, a vprašanje je, če bo svojo dobro formo potrdil tudi v ligaškem tekmovanju. V kolikor mu uspe, potem se lahko marsikdo vpraša, če Domžale razvijajo še enega velikega talenta

Pričakovana enajsterica:

Ciljajo na:

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na EURU poleg reprezentance še slovenska sodniška ekipa

Slovenska nogometna reprezentanca ne bo edina slovenska moč na prihajajočem evropskem prve…