Na Mallorci se je pričel elitni del lige prvakov v futsalu, kjer med šestnajsterico najboljših klubov stare celine slovenske barve zastopajo Dobovčani. Državni prvaki so uvodni obračun visoko izgubili.

Nasprotniki Dobovca so bili igralci domače Palme. Favorizirani Španci so se ob koncu veselili visoke zmage, toda Slovenci so predvsem v prvem polčasu prikazali dobro predstavo. V njem so dvakrat tudi povedli, najprej v sedmi minuti po zaslugi Tea Turka, nato pa še v deveti, ko je zabil Vedran Matošević. V obeh primerih je vodstvo Dobovčanov trajalo manj kot 60 sekund. Trenutno drugouvrščeno moštvo španskega državnega prvenstva je prvič povedlo v zaključku desete minute, in ni se več oziralo nazaj. Njihova kvaliteta je do izraza prišla v drugem polčasu, v katerem je Palma dodobra napolnila slovensko mrežo in se po zadnjem pisku veselila visoke zmage. Rezultat se je ustavil pri 2:8.

Dobovčani bodo svojo priložnost iskali v nadaljevanju skupine B, v kateri igrata še hrvaška Novo Vrijeme in poljski Piast Gliwice. Tudi na drugem obračunu skupine je prišlo do preobrata. Po hitrem vodstvu Hrvatov so v nadaljevanju Poljaki prišli do štirih zadetkov in slavili z 1:4. Naslednjo tekmo bo Dobovec igral danes, ko ga ob 17. uri čaka dalmatinski predstavnik.

Skupina B (Palma de Mallorca), rezultati 1. kroga in lestvica:
Novo Vrijeme – Piast Gliwice 1:4 (1:2)
1:0 Kazazić (3′), 1:1 Lazzaretti (9′), 1:2 Lazzaretti (19′), 1:3 Bertoline (22′), 1:4 (40′)

Dobovec – Palma 2:8 (2:3)
1:0 Turk (7′), 1:1 Tayebi (7′), 2:1 Matošević (9′), 2:2 Rivillos (9′), 2:3 Chaguinha (10′), 2:4 Chaguinha (26′), 2:5 Mancuso (28′), 2:6 Oledghobag (34′), 2:7 Cleber (38′), 2:8 Cleber (40′)

Palma 3
Piast Gliwice 3
Novo Vrijeme 3
Dobovec 3


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …