Po skorajda desetletju čakanja je Joc Pečečnik le dočakal okoljevarstveno soglasje Agencije RS za okolje za izgradnjo bežigrajskega stadiona, ki na nove žogobrcarske podvige čaka že več kot desetletje.


Soglasje je bilo izdano, po tem ko je upravno sodišče lanskega aprila odpravilo odločbo, s katero so soglasje zavrnili zaradi prekomernega obremenjevanja s hrupom v času gradnje, so med drugim zapisali pri ARSO, ki je za dokončanje projekta predpisalo dolg seznam ukrepov, ki jih najdete na tej povezavi. V izjavi za javnost je ARSO zapisal: “Agencija je v izreku okoljevarstvenega soglasja predpisala projektne in okoljevarstvene pogoje glede časa obratovanja, varstva zraka, varstva voda, ravnanja z odpadki, varstva pred hrupom in vibracijami, svetlobnega onesnaževanja, elektromagnetnega sevanja, kulturne dediščine, varstva krajine in prometne varnosti. (Pogoji so navedeni na koncu sporočila.) Zaradi varstva ljudi pred hrupom mora BŠP d. o. o. ves čas gradnje spremljati obremenjenost s hrupom, spoštovati mora dovoljeni čas gradnje, namestiti protihrupne ograje ter izvajati druge ukrepe varstva pred hrupom.”

Agencija je ob tem v ponovnem postopku ponovno pozvala Ministrstvo za kulturo za mnenje o sprejemljivosti posega. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Ljubljana, je ugotovil, da je nameravani poseg z vidika varstva kulturne dediščine sprejemljiv, saj je bilo za nameravani poseg izdano kulturno-varstveno soglasje, ki še velja, posledično torej ovir za pričetek gradnje ni več, a vsaj za zdaj še ni znano, kdaj bo nekdanji mecen Interblocka, ki je po spodbudnih začetkih opustil člansko moštvo, ki so ga zanesenjaki vnovič prebudili pred kratkim, pričel s samo gradnjo.

Pridobitev okoljevarstvenega soglasja bila ena od dveh ovir na poti do gradbenega dovoljenja. Druga je zemljišče med stadionom in Fondovimi bloki, ki ga je občina vložila v projekt in za katero že od konca leta 2009 teče postopek na sodišču. V njem naj bi odločili, ali je zemljišče res last občine in ali gre za pripadajoče zemljišče, kot trdijo stanovalci Fondovih blokov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …