Nik Omladič po pričakovanjih spomladi ne bo več član ljubljanske Olimpije. 25-letni vezist je postal član Eintrachta iz Braunschweiga, ki po devetnajstih krogih zaseda četrto mesto v 2. Bundesligi in je na dobri poti do povratka med najboljše nemške klube, med kateri je igral tudi v lanski sezoni.


Šmarčan je dres zeleno-belih nosil zadnja štiri leta in pol, v tem času pa za zmaje odigral 124 ligaških tekem in dosegel 25 zadetkov. Nekdanjemu članu velenjskega Rudarja bi pogodba z Olimpijo potekla s koncem letošnje sezone, zato je vodstvo kluba izkoristilo še zadnjo možnost za nekaj zaslužka. Pri Eintrachtu, ki je leta 1967 postal tudi državni prvak, bodo prvo januarsko okrepitev predstavili ob 16. uri, Omladič, ki je z Eintrachtom sklenil dogovor do konca sezone 2016/17 in zadolžil številko 12, pa se je medtem že poslovil od Olimpije: “Menim, da je sedaj najboljši možen trenutek za odhod na tuje. V Ljubljani sem močno napredoval in se razvil v kompletnega nogometaša. Bilo je veliko lepih in nekaj malega slabih trenutkov, a se bom vselej spominjal le prvih. Olimpiji želim v prihodnje veliko uspehov in predvsem osvojitev naslova državnih prvakov.”

“Olimpija se zahvaljuje Niku za vse, kar je storil zanjo. Želimo mu veliko sreče in uspeha na njegovi nadaljnji športni poti. Mi pa se že vneto pripravljamo za spomladanski del prvenstva, ki nam prinaša obilico zahtevnih izzivov. Klubsko vodstvo pa že intenzivno išče zamenjavo za zapolnitev vrzeli ob Omladičevem odhodu,” pa je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Milenko Ačimović, ki je Omladičev odhod napovedal že včeraj, ko vezista ni bilo na prvem treningu čete trenerja Darka Karapetrovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najhitrejši nogometaš bosanske lige prihaja v Slovenijo

Danilo Šipovac bo za sezono 2022/23 s strani Zrinjskega posojen slovenskemu prvoligašu iz …