Danes se ob 18. uri z zamikom začenja sezona 2021/22 tudi za ljubljansko Olimpijo, sicer slovenske pokalne prvake v pretekli sezoni. Olimpija se bo v Evropski konferenčni ligi pomerila z Birkirkaro iz Malte, klubom skromnega slovesa, a vseeno takšnim, da ga ne gre podcenjevati. Na klopi zmajev bo debitiral že 13. trener v eri predsednika Milana Mandarića, Savo Milošević.


Zmaji se pred začetkom obračuna zavedajo vloge favorita, glede na pretekle evropske izkušnje, pa se v obračun vseeno podajajo previdno. “Birkirkara? Rekel bom takole: tako naši pripravljalni tekmeci, kot tudi naši ligaški imajo to prednost, da se poznajo bolje od nas. To velja tudi za Birkirkaro. Ob tem velja dodati, da Maltežani zagotovo ne premorejo kvalitete, ki bi se je morali bati, toda vseeno gre za ekipo, ki jo moramo spoštovati. Pred nami je tekma, ki jo moramo odigrati resno, saj vsi dobro veste, da se v Evropi nič ne doseže zlahka,” je predstavnikom sedme sile na tiskovni konferenci omenil nekdanji odlični napadalec, danes pa trener zeleno-belih.

V ekipi Ljubljančanov še naprej ni Radivoja Bosića in Mihaila Perovića, ki sta suspendirana zaradi internih zadev, manjkali pa bodo še Nino Pungaršek, Denis Šme, Vitja Valenčič ter Almedin Ziljkić, ki je v Evropi že igral za ekipo Borca iz Banja Luke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje konec septembra v boj za evropsko prvenstvo

Selektorica slovenske reprezentance do 17 let je objavila seznam vpoklicanih igralk, na ka…