Mariborčane jutri čaka vsaj na papirju najzahtevnejše gostovanje skupinskega dela Lige prvakov. Vijoličasti bodo gostovali pri londonskem Chelseaju, pri vodilni ekipi skupine G in angleškega državnega prvenstva, ki pa se v tem trenutku sooča z nekaterimi težavami, saj jutri zaradi poškodb ne bo igrali štirje pomembni aduti.


Jose Mourinho, strateg modrih, ima seveda na razpolago širok in kakovosten kader, kljub temu pa si lahko z odsotnostjo poškodovanega Diega Coste vsaj deloma beli glavo. Odlični Brazilec s španskim potnim listom je namreč v letošnji sezoni zabil že devet zadetkov, portugalski strateg pa bo pogrešal tudi Andreja Schürrleja, Ramiresa in Johna Obija Mikela. Chelsea po tekmi z Mariborom čaka obračun z rdečimi vragi, a popularni Mou o tej tekmi še ne razmišlja, obenem je zatrdil, da ne bo spočil nobenega od nosilcev: “Ne razmišljam o Manchester Unitedu, razmišljam o Mariboru. Zato ne bom spočil nikogar. Ko vas čaka nekdo, ki ni izgubil na Celtic Parku, nekdo, ki ni klonil v Gelsenkirchnu, ti to pove, da gre za zahtevnega nasprotnika. Rezultati Maribora na tekmah v gosteh so zelo impresivni. Klub se še vedno bori za napredovanje, zato se ga moramo lotiti z najboljšim, kar premoremo.”

“Vsi so mislili, da bo Maribor k nam prišel brez ene same osvojene točke, pa jo je dobil na prvi tekmi s Sportingom in tudi na drugi s Schalkejem. Vem, da so gostje tudi v London prišli po rezultat. Toda mi potrebujemo tri točke, zato bomo igrali v najmočnejši postavi. Ne samo, ker rabimo točke, tudi iz spoštovanja do nasprotnika. Maribor sem dobro preučil, 15 dni sem bil brez tekem. Imel sem dovolj časa, zato vem, kako zahtevna naloga nas čaka,” je pred današnjim uradnim treningom še dejal strateg Londončanov

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor z Armenci, Domžale proti Luksemburžanom

Žreb v Nyon-u je določil, da bosta Maribor in Domžale prvo tekmo odigrala na domačih tleh.…