Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je na Brdu pri Kranju včeraj sestal na svoji 21. seji, na kateri so med drugim sprejeli letno poročilo za minulo leto ter finančni načrt in program dela za leto 2014, medtem ko se bo o predlogu reorganizacije 3. SNL 14. aprila odločalo na Skupščini NZS, na kateri bodo delegati prisluhnili tudi letnemu poročilu NZS.


IO je včeraj odločal tudi o koledarju tekmovanj za tekmovalno leto 2014, ki je, kot so zapisali na spletni strani NZS, v največji možni meri usklajen s koledarjem UEFA in koledarjem vseh reprezentančnih selekcij. Prva liga Telekom Slovenije se bo z uvodnim krogom pričela tretji vikend v juliju (19. julij), drugoligaši pa s tekmovanjem pričenjajo z drugim avgustovskim vikendom (10. avgust). Izvršni odbor je potrdil tudi koledar tekmovanj v ženskih kategorijah za spomlad 2014 ter koledar reprezentančnih aktivnosti za leto 2014.

Za javnost najbolj zanimiva je bila peta točka dnevnega reda, v kateri so člani Izvršnega odbora obravnavali predlog reorganizacije tekmovanja 3. SNL, ki bi jo po novem predlogu sestavljale štiri lige. Podobno kot je že bilo v veljavi pred leti, bi skupne lige formirali MNZ Koper in MNZ Nova Gorica, MNZ Ljubljana in MNZ Gorenjska Kranj, MNZ Maribor in MNZ Celje ter MNZ Ptuj, kot zadnjo pa MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava. Izvršni odbor je sprejel odločitev, da bo spremembo tekmovalnega sistema 3. SNL za sezono 2014/15, torej že za prihodnjo sezono, potrdila aprilska Skupščina.

Sicer so bile sprejete tudi ostale točke dnevnega reda. Spremenila in dopolnila so se pravila tekmovanja mlajših dečkov U13, izvršniki so potrdili tudi seznam Priznanj NZS za leto 2013, ki jih bodo prejemniki prejeli na Skupščini, obravnavali pa so tudi sofinanciranje novoustanovljenih klubov malega nogometa v letu 2013.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nova sprememba nogometnih pravil: Karton oranžne barve!

Poleg rdečega in rumenega kartona naj bi se pojavila še tretja barva kartonov. Mednarodni …