V sredo, kmalu po povratku iz Berna, so se na Brdu pri Kranju na svoji 18. seji sestali člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Člani so sprejeli finančne ukrepe, s katerimi se bodo znižali stroški v ligah NZS, potrdili način razdelitev solidarnostnih sredstev za delo z mladimi in sofinanciranje ženskih nogometnih klubov.


Sofinanciranje sodniško-delegatskih nadomestil za 3. SNL
Na podlagi poročila komisije za analizo članskih tekmovanj na nivoju 3. SNL in nižjih lig, analize dejanskega stanja in splošne gospodarske situacije v Republiki Sloveniji, je izvršni odbor NZS sprejel sklep sofinanciranju stroškov sodniško-delegatskih nadomestil klubom 3. SNL – vzhod in 3. SNL – zahod v tekmovalnem letu 2013/2014 v skupni višini 10 odstotkov na posamezen klub, kar bo pripomoglo k zmanjšanju neposrednih tekmovalnih stroškov za klube na nivoju 3. lig.

Kotizacije za 2. SNL, 3. SNL in 2. SML/SKL
Izvršni odbor NZS je sprejel sklep, da se za 50 odstotkov znižajo kotizacije za delno pokrivanje organizacijskih in administrativnih stroškov vodenja tekmovanj v 2. SNL, 3. SNL in 2. SML ter 2. SKL od tekmovalnega leta 2013/14 dalje, kar bo pripomoglo k zmanjšanju direktnih tekmovalnih stroškov za klube v teh tekmovanjih NZS.

Solidarnostna sredstva za delo z mladimi
Nogometni klubi 1. SML/SKL oziroma 1. SNL so upravičeni do sofinanciranja dela z mladimi iz naslova solidarnostnih sredstev UEFA Lige prvakov. Namenska finančna sredstva v skupni višini 434.010 evrov, ki so namenjena za razvoj mladinskega klubskega nogometa, se bodo v enakih deležih razdelila med klube.

V skladu z razvojnimi programi NZS in UEFA ter sistemom licenciranja nogometnih klubov morajo biti sredstva iz naslova UEFA solidarnostnih sredstev namenjena za izvajanje mladinskih programov, plačilo trenerjev mlajših selekcij in vodij mladinskih programov, prejemniki sredstev pa morajo na poziv NZS dostaviti finančna in vsebinska poročila o porabi UEFA solidarnostnih sredstev za izvajanje klubskih mladinskih programov.

Sofinanciranje ženskih nogometnih klubov
Izvršni odbor NZS je potrdil tudi način in kriterije sofinanciranje trenerskega kadra mlajših kategorij v ženskem nogometu za obdobje 2013/2014 in 2014/2015. Klubi, ki so v procesu licenciranja (1. SŽNL) bodo prejeli po 1.000 EUR na posamezno mlajšo kategorijo na sezono, klubi, ki nimajo članske ekipe in niso v postopku licenciranja pa 500 EUR na posamezno mlajšo kategorijo. Cilj sofinanciranja trenerskega kadra je usmerjen v razvoj ženskega nogometa v vseh nogometnih regijah, saj iz tega razloga NZS izvaja tudi promocijske aktivnosti za popularizacijo dekliškega nogometa in na ta način dodatno pomaga klubom.

Vir: nzs.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…