Na Brdu pri Kranju so predstavniki Nogometne zveze Slovenije, predstavniki vseh klubov Prve lige Telekom Slovenije in predstavniki Generalne policijske uprave govorili o boju zoper rasizem in diskriminacijo ter neželenim oblikam vedenja na slovenskih stadionih.


Na sestanku je beseda tekla tudi o pravnih podlagah, operativnem vodenju tekmovanja in organizaciji tekem ter delu in komuniciranju z organiziranimi navijaškimi skupinami. Glavni namen sestanka je bil nadgraditi redno komunikacijo med vsemi deležniki glede varnostne problematike pri organizaciji nogometnih dogodkov, pregledati pristojnosti in obveznosti NZS, klubov, Policije in drugih, vključno s sprejetimi ukrepi na preventivni ali kaznovalni ravni, podati pogled na veljavne nogometne predpise in zakonodajo in osvetliti možne bodoče ukrepe na različnih ravneh pri sodelovanju vseh vpletenih. NZS je poudarila, da se kot krovna organizacija skupaj s svojimi članicami in nogometnimi klubi zaveda svoje odgovornosti za nogomet brez škodljivih praks. Spomnila je na nasilje, diskriminatorno in celo rasističnno obnašanje posameznikov ali skupin na nedavnih prvoligaških tekmah. NZS je opozorila, da je leta 2012 sprejela pravne podlage za vzpostavitev ničelne tolerance na nogometnih tekmah, neprimerno obnašanje na posameznih tekmah pa je v preteklosti že kaznovala.

Kot so zapisali na spletni strani krovne organizacije, so rasistično in diskriminatorno obnašanje ter izgredi navijaških skupin problem, ki se ga NZS loteva z vso resnostjo, obenem pa velja poudariti, da so tekme v Prvi ligi Telekom Sloveniji v večini zelo varni dogodki, brez nasilja in drugih nesprejemljivih dejanj, odklonilni pojavi pa mečejo slabo luč na celotno ligo, klube in nogomet v celoti, zato je ukrepanje zoper te nujno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zakaj pri delu potrebujemo delovne hlače

Zakaj sploh potrebujemo delovne hlače in zakaj navadne hlače niso najbolj optimalna rešite…