Spomladanski del sezone bosta z zaostalim obračunom 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije odprla Olimpija in Maribor. Kluba s številčno največjima navijaškima skupinama sta bila v preteklih letih pogosto kaznovana, nedeljski obračun pa bo zaradi nedavnih neljubih dogodkov še pod dodatnim drobnogledom, saj tudi Nogometna zveza Slovenije opozarja na politiko ničelne tolerance do izgredov, o čemer si lahko več preberete v spodnji izjavi za javnost. Oba kluba sta morala po prvem ligaškem obračunu v tej sezoni pošteno seči v žep, skupna kazen je namreč znašala skoraj 11 tisoč evrov, tri tisočake so morali odšteti Mariboračni, osem pa Ljubljančani.


“Nogometna zveza Slovenije je ogorčena nad dogodki v Sevilli, kjer je bila pred tekmo Uefine evropske lige med Sevillo in Mariborom napadena ekipa TV Slovenija ter poškodovan novinar TV Slovenija, Leon Andrejka. Dogodki kot sta ta in tisti v Tepanjah, mečejo slabo luč na nogometno igro in prizadevanja vseh, ki bi radi slovenski nogomet dvignili na višji nivo, zato tokrat še posebej opozarjamo na politiko ničelne tolerance do podobnih izgredov pred nedeljskim derbijem med Olimpijo in Mariborom v Stožicah.

Navijače vseh ekip v Prvi ligi Telekom Slovenije ob tej priložnosti obveščamo, da s podobnimi izgredi ne škodujejo le ugledu nogometa, navijaštva ter nogometnega kluba, za katerega stiskajo pesti, temveč s takšnim vedenjem povzročajo visoke stroške svojim klubom, tako zaradi poostrenega varovanja, kot kazni v primeru izgredov.

Kljub zgornjim dogodkom in dejstvu, da nekateri mediji raje poudarijo izgrede kot športni pomen tekme, bomo vsi skupaj naredili vse, da bodo nogometne tekme v Sloveniji še naprej varne za vse obiskovalce, na navijaške skupine pa apeliramo, da omogočijo ogled največjih slovenskih derbijev čim širšemu občinstvu, na čelu z družinami in pravimi ljubitelji nogometne igre. Prav tako apeliramo na klube, da z navijaškimi skupinami najdejo dialog in jih upoštevajo kot dvanajstega igralca njihovega kluba.

NZS je pred tekmami, kot je ta v Stožicah, uvedla tudi varnostni sestanek, kjer bomo naredili vse, da bo tudi tokratni ogled derbija varen dogodek, ki bo minil v duhu športa in fair playa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…