Nogometna zveza Slovenije je na včerajšnji skupščini, ki je potekala na Brdu pri Kranju, dobila še četrtega podpredsednika. Kot je znano, sta Bojan Prašnikar in Stanko Glažar na decembrski skupščini, kjer so za predsednika zveze izbrali Radenka Mijatovića, v dveh krogih glasovanja prejela enako število glasov.


Tako so delegati odločili, da bodo četrtega podpredsednika izvolili na naslednji, torej včerajšnji skupščini. Tokrat je bila odločitev o zmagovalcu precej bolj gladka, saj je boj z nekdanjim selektorjem Slovenije dobil Stanko Glažar, predsedniku MNZ Ptuj so delegati namenili 18 od skupno 29 glasov. Glažar se je tako pridružil podpredsednikom Milanu Jarcu, Danilu Kacijanu in Franciju Zavrlu. Izvoljeni so bili tudi predsednik nadzornega odbora, to je po novem Darko Marinčič, člani nadzornega odbora pa so postali Marjan Vučko, Romana Lesjak, Andrej Pečelin in Dušan Jerončič. Novi predsednik arbitražnega sveta je Borut Novak, člani arbitražnega sveta pa Branko Ferenčak, Tomaž Sulič, Danijel Lorbek in Janez Gradin.

NZS je na skupščini potrdila in sprejela finančno poročilo za leto 2016 in finančni načrt za leto 2017. “V finančnem letu 2016 je bilo za 12,2 milijona prihodkov, največji delež (27,6 odstotka) so predstavljale medijske pravice, po 17,7 odstotka pa je prišlo iz Evropske nogometne zveze ter sponzoriranja in oglaševanja. Odhodkov je bilo prav tako za 12,2 milijona evrov. Članski nogometni reprezentanci je bilo namenjenih 23 odstotkov odhodkov, klubskim tekmovanjem 21 odstotkov, skupnim stroškom za vse dejavnosti NZS pa 15 odstotkov. Prihodki in odhodki se sicer večajo v zadnjih letih, leta 2013 je bilo prihodkov in odhodkov za po 9,5 milijona evrov, 2014 po 9,6 milijona, 2015 pa po 10,8 milijona,” so zapisali na spletni strani zveze.

NZS za letošnje leto načrtuje 13,1 milijona evrov prihodkov in prav toliko odhodkov. Iz medijskih pravic si krovna nogometna organizacija obeta 25 odstotkov sredstev, iz sponzoriranja in oglaševanja 20 odstotkov, iz UEFA pa 19 odstotkov. Pri odhodkih pa bo največ, 21 odstotkov, namenjenih za klubska tekmovanja, odstotek manj za člansko reprezentanco, 14 odstotkov pa za skupne stroške dejavnosti NZS.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …