Ante Čačić ni dolgo zdržal na klopi Maribora. Izkušenega Hrvata je lansko jesen odnesla slačilnica vijoličastih, ki se je po odličnem začetku sezone, ko je danes 61-letni Hrvat moštvo popeljal tudi v skupinski del Evropske lige, uprla nekdanjemu trenerju Dinama.


Eden prvih hrvaških trenerjev, ki je pridobil UEFA Pro licenco, je bil vse od lanskega 29. septembra, odpoved je dobil ravno na svoj 60. rojstni dan, brez dela. Danes pa je pričakovano sedel na klop koprivniškega Slaven Belupa, ki po štirinajstih krogih z desetimi točkami zaseda zadnje, deseto mesto prvenstvene razpredelnice. Čačić je na klopi farmacevtov nasledil Elvisa Scorio, ki se je poslovil po slabih rezultatih. Moštvo je v tekmi z Rečani, ki so v Koprivnici osvojili le točko, vodil Josip Omrčen, ki bo odslej pomočnik Čačića. Hrvoje Kolarić je za Večernji list izbor novega trenerja pokomentiral z naslednjimi besedami: “Bogate izkušnje in brezmejna nogometna avtoriteta so odlike novega trenerja. Nihče od nas ne dvomi, da bo ekipa pod njegovim vodstvo oživela in bomo pri naših igralcih znova začutili moštveni duh ter zmage.”

Ante Čačić se tako pravzaprav vrača na staro delovno mesto, saj je Slaven vodil že leta 1998, pred in po tem pa bil še trener številnih hrvaških klubov, recimo Zadra, Interja, Osijeka, Kamen Ingrada, Lokomotive in že omenjega Dinama.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…