Mariborčani so rane po zgodnjem izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov vsaj deloma zacelili z dvema zmagama v državnem prvenstvu. Štajerci so najprej z minimalno razliko odpravili Domžale, v minulem krogu pa so s 4:1 ugnali novinca v ligi Krško, ki pa je v Ljudski vrt prispelo kot vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Jutri Maribor gostuje na Bonifiki.


“Vemo, da Koper dobro izkorišča svoje prednosti iz prekinitev, išče priložnosti s hitrimi prehodi v napad iz organizirane obrambne postavitve. A tudi mi poznamo svoje kvalitete,” pred obračunom s Koprčani pravi trener Ante Šimundža, ki je danes ostal brez Luke Zahovića, saj se je mladi napadalec preselil k nizozemskemu Heereveenu. Vijoličasti bodo na Obali zaigrali brez trojice poškodovanih igralcev, Aleksandra Rajčevića, Welleja Ndiayeja in Petra Stojanovića, medtem ko sta se ekipnim treningom v teh dneh priključila tudi Marcos Tavares in Arghus, s katerim pa Štajerci po daljši odsotnosti verjetno še ne bodo tvegali. Zanimivo bo videti tudi, koga bo Šimundža uvrstil v začetno enajsterico. Ena od treh možnih rešitev v konici napada je tudi Jean Philippe Mendy, ki pred vrnitvijo na kraj zločina, na Bonifiki je v preteklosti že igral. Francoz, ki se je pred dnevi prvič v sezoni vpisal tudi med strelce, pravi, da si Koprčani neizmerno želijo mariborskega skalpa: “V Kopru nas že nestrpno čakajo, igrali bodo s posebnim navdihom. To dobro vem, saj sem igral tam. Želijo naš skalp, a jim tega ne nameravamo dovoliti. Na petkovo in na vsako naslednjo tekmo se bo treba ustrezno pripraviti. Vsak si želi ustaviti prvaka, naša naloga pa je še naprej zmagovati in potrjevati, kdo je Maribor.”

“Ne oziramo se na njihove slabše rezultate v uvodnih treh krogih. Koper ima dobro ekipo, proti nam vedno poiščejo dodaten motiv in temu primerno se bomo odzvali, saj nameravamo nadaljevati zmagovito serijo. Vse bomo naredili, da ostanemo na prvem mestu, saj si ga tudi zaslužimo,” pa pred gostovanjem v Kopru poudarja Željko Filipović, še eden izmed plejade mariborskih nogometašev, ki so v preteklosti že nosili koprski dres.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenci pokleknili na prvi prijateljski tekmi proti Nizozemski

Slovenska futsal reprezentanca je na prvi izmed dveh prijateljskih tekem proti Nizozemski …