Danes so se na Brdu pri Kranju sestali člani Nogometne zveze Slovenije, na kateri so delegati skupščine sprejeli spremembe statuta NZS in s tem sledili usmeritvam UEFE na področju upravljanja nacionalnih zvez o omejitvi mandatov in določitvijo starostne omejitve članov izvršnih odborov nacionalnih zvez.


S sklepom skupščine je zgornja meja posameznika ob izvolitvi na mesto predsednika, podpredsednika ali člana IO NZS 70 let, število mandatov za omenjene funkcije pa je omejeno na največ tri mandate. Starostna omejitev velja tudi za vse člane organov, ki odločajo na prvi ali drugi stopnji, ter člane svetovalnih komisij NZS. Sklep, ki so ga sprejeli danes na skupščino stopi v veljavo z novim mandatnim obdobjem organov in komisij. Medtem, ko imajo člani NZS rok za uskladitev svojih statutov s statusom NZS do 29. februarja 2020.

So pa na skupščini predstavili tudi prihodke NZS, ki so se v primerjavi z letom 2017 povečali za 11%, v veliki meri je k povečanju pripomogla organizacija UEFA evropskega prvenstva v futsalu 2018.

Največji del prihodkov je NZS naredila s črpanjem sredstev UEFE skozi različne projekte (27,4%) in prodajo TV in medijskih pravic (21,4%). Tretji najvišji vir prihodkov NZS predstavljajo sponzorska sredstva, ki predstavljajo 17% prihodkov.

Na skupščini so podelili tudi plakete zaslužnim delavcem. Plakete NZS so dobili Drago Kramperšek, Damir Metljak, Bojan Kariž, Jožef Štefanec, Anton Törnar, Radivoje Mitić, Silvester Železen, Zvonko Bezjak, Franc Horvat Meštrovič, Janez Zupančič in NK Britof ob 50-letnici delovanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljudskem vrtu zabrneli delovni stroji

Po sobotni tekmi med Mariborom in Aluminijem, na kateri se je pred 10.000 gledalci z zmago…