Aleksander Čeferin, predsednik NZS, je na današnji novinarski konferenci sporočil, da se je pred desetimi dnevi pričela gradnja Nacionalnega nogometnega centra Brdo pri Kranju. Zveza pa je podaljšala sodelovanje s pomembnim sponzorjem.


Kot so zapisali na spletni strani krovne nogometne organizacije, v okviru parka Brdo že nastaja nov dom slovenskega nogometa. Gradnja nacionalnega nogometnega centra Brdo in upravne stavbe NZS se je pričela pred desetimi dnevi. Po mnenju arhitektov Krušič gre za funkcionalen kompleks, ki je umeščen v naravno okolje parka Brdo pri Kranju. Nacionalni nogometni center ne bo namenjen samo nacionalnim reprezentancam, temveč bo svoje storitve nudil tudi drugim športnim ekipam in športnikom. Nogometna zveza Slovenije je več kot 90 odstotkov sredstev, potrebnih za izgradnjo, pridobila s strani FIFA in UEFA. Aleksander Čeferin je ob tem povedal: “Takšne investicije so v Sloveniji relativno redke. Kljub podpori vseh vlad, v času katerih smo pridobivali dovoljenja za investicijo, država v sam center ne investira. Predvidevam, da se bomo vselili 1. septembra 2015.”

Na novinarski konferenci sta predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in predsednik uprave Zavarovalnice Adriatic Slovenica Gabrijel Škof podaljšala sodelovanje za novi dve leti. Zavarovalnica Adriatic Slovenica z NZS sodeluje že 14 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski sodnik delil pravico na derbiju v Egiptu

Le še nekaj tednov je ostalo do začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach in klubi …