Nogometaši Maribora tudi uradno pričenjajo priprave na drugi del prvenstva, v katerem bodo vijoličasti naskakovali šestnajsto prvoligaško zvezdico. Moštvo pod vodstvom Maura Camoranesija se je tako včeraj zbralo brez pomembnega člena.


Nemanja Mitrović se namreč še vedno vrača po težji poškodbi kolena, ki jo je visokorasli steber obrambe staknil v začetku novembra. Osemindvajsetletnik med zimskim premorom ni počival in se pod budnim očesom Milana Vulovića pripravlja na vrnitev v tekmovalni ritem. “Zame dejansko ni bilo premora, vsak dan sem imel aktivnosti po natančno zastavljenem načrtu. Vmes sem obiskal le družino v Ljubljani, domala ves čas pa preživel ob programu okrevanja. Lahko rečem, da je klubski trener Milan Vulović postal moj “osebni” trener, na razpolago mi je praktično 24 ur na dan in zaenkrat vse poteka po napovedih. Poškodbe so sestavni del športa, s tem sem se moral sprijazniti. Moje osebno razočaranje je težko opisati, veseli pa, da so fantje uspešno izpeljali finiš jesenskega dela. Moja odsotnost se ni poznala, izhodišče na lestvici je odlično in ostajam v podporo moštvu v nadaljevanju sezone, da namenim kakšno spodbudno besedo fantom, če jo bodo potrebovali,” je za klubsko spletno stran dejal slovenski reprezentant, ki bo z moštvom konec meseca odpotoval tudi na priprave v Turčijo.

Kdaj se bo Mitrović vrnil v polni pogon je nehvaležno napovedovati, a jasno je, da bo okrevanje potekalo še nekaj mesecev. Steber obrambe, ki je pred poškodbo v tej sezoni zbral deset prvoligaških nastopov želje po čimprejšnji vrnitvi ne skriva, a ostaja na realnih tleh: “Pri novoletni želji ni bilo dileme: le da bi bil zdrav in da bomo prvaki. Ne smem prehitevati dogodkov ali zaporedja aktivnosti. Napovedi, kdaj bom znova na igrišču, bi bile trenutno nehvaležne. Garal bom, da se vrnem in bom pripravljen na naslednji izziv, ko bo čas za to. Do tedaj pa sem v vlogi navijača.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Camoranesi zadovoljen z debijem rojaka

Mariborčani so na prvi tekmi v Turčiji doživeli poraz proti Čukaričkemu. Četrtouvrščena ek…