V drugem krogu kvalifikacij za Svetovno prvenstvo v Litvi sta se pomerili Slovenija in Ukrajina, obe reprezentanci sta bili v prvem krogu uspešni in vpisali visoki zmagi. Slovenija je ob polčasu vodila, vendar so Ukrajinci zrežirali preobrat, a je Slovenija uspela izboriti točko in izenačiti na končnih 2:2.


Težko tekmo je napovedal tudi vratar slovenske reprezentance Damir Puškar, kot se je na koncu izkazalo, tudi rezultatsko, sta se pomerili precej izenačeni reprezentanci. V prvem polčasu so slovenski reprezentantje opravili odlično delo v obrambem delu in zaklenili svoja vrata. Slovenija je ob polčasu vodila, edini zadetek je v 17. minuti po samostojnem napadu dosegel Kristjan Čujec. Ukrajinci so uspeli izenačiti že po minuti in pol igre v nadaljevanju, strelec je bil Shoturma. Nasprotnik je v trideseti minuti izkoristil strel s šestih metrov, za vodstvo Ukrajine je zadel Mykytiuk. Slovenija je lovila pomembno točko, kar je uspela priboriti v 34. minuti, tokrat je samostojni napad izvedel Rok Mordej in postavil končnih 2:2.

Slovensko futsal reprezentanco jutri čaka dvoboj z reprezentanco Kosova, za napredovanje v nadaljnjo fazo bi Sloveniji zadostoval že remi.

Kvalifikacije za SP 2020:

24.10.

Ukrajina – Kosovo 7:1
Severna Makedonija – Slovenija 1:6

25.10.

Severna Makedonija – Kosovo 5:7

Slovenija – Ukrajina 2:2
Čujec 17’, Mordej 34’; Shoturma 22’, Mykytiuk 30’

27.10.

Ukrajina – Severna Makedonija (17.30)
Kosovo – Slovenija (20.00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Mali nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski reprezentant se seli v Napoli

Tudi v tem času koronavirusa se sklepajo športni prestopi. Za zadnjega je poskrbel slovens…