Futsal reprezentanca Slovenije je včeraj v Skopju pričela s kvalifikacijami za Svetovno prvenstvo, katerega bo prihodnje leto gostila Litva. Po vodstvu domače reprezentance, je Slovenija obrnila izzid v svojo korist in slavila z rezultatom 1:6. Slovenija se bo pomerila tudi z reprezentancama Ukrajine in Kosova.


V vratih Slovenije je branil izkušeni Damir Puškar, ki je v dresu z nacionalnim grbom zbral že 108 nastopov, prvič je dres slovenske futsal reprezentance oblekel pred več kot desetimi leti. “Mislim, da je srečanje bilo tako kot smo pričakovali. Vedeli smo, da bodo večinoma prežali na naše napake in posledično ogrožali naša vrata po protinapadih. Eno takih, sicer redkih napak, so tudi izkoristili. Mi smo že pred prejetim zadetkom imeli kar nekaj lepih priložnosti za doseganje zadetka, vendar smo bili premalo zbrani v zaključku akcij. Kakor koli že na koncu smo pokazali kvaliteto in zasluženo slavili. Pokazali smo resen pristop in karakter ekipe tako, da zmaga ni bila pod vprašajem v nobenem trenutku srečanja. Sam sem pričakoval se večji odpor Makedonije,” je po uvodni zmagi nad Severno Makedonijo dejal 32-letni vratar Dobovca.

Nocoj slovenske reprezentante čaka na papirju najtežji nasprotnik v kvalifikacijski skupini, nasproti bo stala reprezentanca Ukrajine. Včeraj so tudi oni odigrali prvo srečanje, reprezentanco Kosova so ugnali z rezultatom 7:1. Z zmago bi si Slovenija že zagotovila napredovanje v naslednjo fazo kvalifikacij: “Današnja tekma bo že (verjetno) lahko dala zmagovalca skupine. Pričakujemo zelo težko tekmo, polno tempa in gibanja po prostoru. Danes bo potrebno biti popolnoma fokusiran na terenu vseh 40 minut. Prostora za napake praktično ne sme biti, saj so Ukrajinci ekipa, ki to s pridom in efektivno izkoristi. Posebnosti ne bi preveč izpostavljal. So kompletna ekipa, ki sicer igra “isti” sistem futsala že vrsto let, vendar pa to ne pomeni, da so nenevarni. Imajo odličnega pivota in kar nekaj zelo dobro tehnično podkovanih igralcev, ki z lahkoto lahko naredijo višek pri igri 1 na 1, kar v preteklosti pri Ukrajini niti ni bilo tako močno odraženo v sami igri,” je napovedal dvoboj z Ukrajinci nekdanji član Proen Maribor, FC Litije in Jome Buon Piatto.

Povprečna starost slovenskih reprezentantov je 25 let in je sestavljena iz nekaterih precej izkušenih futsal igralcev ter mladih upov, ki šele prihajajo na futsal sceno. “Prednost naše reprezentance vidim v tem, da smo zelo dolgo skupaj (nosilci v reprezentanci), res se zelo dobro poznamo, redno igramo in treniramo tako, da tudi samo formo držimo na visokem nivoju. Mislim, da je čas, da generacija naredi ta čudežni podvig. Težko bo ampak treba je iti tekmo po tekmo, kajti le tako se pride lahko do željenega cilja. Imamo kvaliteto, tudi mladi igralci lahko v vsakem trenutku priskočijo na teren in tako dodajo svoj doprinos. Možnosti za uvrstitev na prvenstvo so, vendar je pa treba vedeti, da je prostih le 6 mest. Misija se zdi nemogoča, ampak kot sem že povedal, gremo tekmo po tekmo in na koncu bomo videli kam sodimo,” je za zaključek dejal slovenski vratar.

Dvoboj z Ukrajino bo v Skopju odigran nocoj, s pričetkom ob 20. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…