Domžalčani bodo spomladanski del sezone pričakali na prvem mestu ligaške razpredelnice. To je bilo jasno že pred današnjim obračunom s Celjani, ki so ga z zadetkom Benjamina Verbiča dobili prav grofje. Le-ti so se z zmago približali na štiri točke zaostanka, še točko bližje so za vodilnim moštvom lige Mariborčani, a v domžalskem taboru po koncu jesenskega dela sezone poudarjajo, da so lahko upravičeno ponosni na do sedaj doseženo.


“Žal mi je, ker se tekma ni končala z 0:0. V prvem polčasu smo bili veliko nevarnejši tekmec. Usmerjeni smo bili proti nasprotnikovim vratom, hkrati pa smo se zelo dobro priključevali napadom in pobrali veliko odbitih žog. Očitno je bilo, da nam je sreča obrnila hrbet in da kljub številnim priložnostim ne bomo uspeli doseči gola. Ne glede na težke pogoje za igro smo odigrali kvalitetno tekmo in pokazali veliko dobrega,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal domači strateg Luka Elsner. Z 32 leti drugi najmlajši trener Prve lige Telekom Slovenije, dobro leto mlajši je ravno celjski trener Simon Rožman, je v letošnji sezoni ekipo v prvenstvu popeljal do štirinajstih zmag, dveh remijev in štirih porazov, na zimski premor pa odhaja ponosen in kot je tudi sam dejal, z dvignjeno glavo: “V nobenem primeru poraz proti Celju ne predstavlja črne pike na doseženo v jesenskem delu sezone. Nocoj se bomo ponosno in z dvignjenimi glavami veselili naslova jesenskega prvaka. Na dopust bomo odšli z zelo prijetnim občutkom, saj je za nami izjemno uspešne pol sezone. Igralcem sem v kratkem govoru po tekmi dejal, da morajo biti ponosni na to, kar so storili v jesenskem delu sezone.”

Letošnja sezona je v primerjavi s preteklimi precej bolj izenačena, na vrhu lestvice so razlike med vodilno trojico majhne, Ljubljančani so z dvema zaporednima porazoma pokvarili izhodišče v spomladanskem delu sezone. Kot pravi Elsner, izenačenost dobro vpliva na vse: “Velikemu delu slovenske javnosti je jasno, da je liga v letošnjem letu precej napredovala. Gledamo razburljive in kvalitetne tekme in tudi lestvica ponuja veliko zanimivosti. Tukaj pridobivamo vsi, saj je na tekmah več gledalcev, pozornost medijev je večja, kvaliteta tekem je višja… Slednje je ključnega pomena za nas, ki imamo mlade ekipe. Vsak konec tedna igramo težke tekme in veseli smo, da se na vrhu lestvice odvija pravi boj. Štiri ekipe smo si zelo blizu in obeta se nam še veliko bolj zanimivo nadaljevanje sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski sodnik delil pravico na derbiju v Egiptu

Le še nekaj tednov je ostalo do začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach in klubi …