Darko Zec, Kenan Horić, Amedej Vetrih, Alvaro Brachi, Slobodan Vuk, Matic Črnic, Žan Majer, Senad Jarović in Filip Janković. Imena nogometašev, ki jih je v Velenju pogrešal domžalski strateg Luka Elsner. Čeprav so rumeni nad Rudar krenili brez sedmerice članov začetne enajsterice, se je znova potrdilo pomladansko ‘pravilo’, da Domžale zmagujejo, ko so pošteno zdesetkane.


Tokratna zmaga ima še dodatno težo, saj so Domžalčani v sedmi aprilski tekmi prekinili niz petih porazov in remija, za nameček pa so se po zaslugi Celja oddaljili od četrtouvrščene Gorice. “To so ključne točke. Niti ne toliko za ohranitev tretjega mesta kot za to, da pokažemo, da nismo mrtvi. Tudi v krizni situaciji, ki traja že nekaj časa, in brez številnih igralcev, ki jih ni bilo zaradi različnih razlogov, se da nekaj narediti proti ekipi, ki je v naletu in je nanizala štiri zaporedne zmage. Ta zmaga je za našo ekipo v tem trenutku prišla kot naročena,” je po pomembni zmagi proti Rudarju, ki je v lov na peto zaporedno zmago krenil brez Leona Črnčiča in Mateja Eterovića, dejal Luka Elsner.

Elsner je bil vesel prvoligaškega prvenca Jana Repasa, kakor tudi dobre predstave celotnega moštva, ki se je z zmago pobralo po težavnem aprilskem obdobju: “Ko čutimo, da smo ranjeni, da nas vsi napadajo z vseh strani in nihče več ne verjame v naše moštvo, v naš način delovanja, smo se bili sposobni pobrati iz kritične situacije. Veseli me, da so fantje pokazali, da jih ne gre odpisati. Ta ekipa je sposobna narediti marsikaj in danes je s tem preobratom prišla do zmage, kar ni majhna stvar. Zasluge gredo izključno igralcem, kar sem jim v bistvu rekel že v pripravi na tekmo. Fantje, igrate za sebe in vse kar boste naredili na igrišču se vam bo vrnilo in danes je tako tudi bilo.”

Prvi poraz po štirih zaporednih slavjih je obžaloval domači strateg. Jernej Javornik je po tekmi dejal, da bi si knapi zaslužili najmanj točko: “Odigrali smo dobro tekmo. Mislim, da smo si zaslužili vsaj točko, če ne že zmage. Pohvalil bi fante, po štirih zmagah smo hoteli zmagati tudi danes. Imeli smo svoje priložnosti, morda smo prejeli dva prelahka zadetka. Domžalam čestitam za zmago, če bomo sami nadaljevali s takšnimi predstavami, v nadaljevanju ne bo težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…