Medtem ko je večina prvoligašev že sporočila termin začetka priprav, pri ljubljanski Olimpiji v prvi vrsti čakajo na ime novega stratega zmajev. Naslednik Marijana Pušnika še ni znan, zato posledično ni znano, kdaj bo vodilno moštvo državnega prvenstva pričelo s pripravami. Ljubljančani naj bi se predvidoma zbrali v ponedeljek 11. januarja.


Še vedno ni jasno, če se bosta na uvodnem treningu pojavila tudi Hrvoje Čale in Lucas Ontivero, ki sta imela z zmaji pogodbo do konca minulega leta, novic o nadaljevanju sodelovanja pa vsaj za zdaj še ni. Zato pa bo lahko novi strateg na prvem treningu pozdravil Nemanjo Mitrovića, ki je pred dnevi z Olimpijo sklenil nov dogovor. “V prvi vrsti bi se želel zahvaliti predsedniku Milanu Mandariću in športnemu direktorju Ranku Stojiću za izkazano zaupanje. Moram priznati, da sem želel ostati v Ljubljani, saj je v zadnjih mesecih opažen velik organizacijski preskok, kar je bil eden od glavnih razlogov za podpis nove pogodbe,” je visokorasli branilec priznal za klubsko spletno stran. Nekdanji mladi reprezentant Slovenije priznava, da je bo izkušenem partnerju v obrambi močno napredoval: “S prihodom Dejana Kelharja smo dobili kvaliteto in izkušnje. Brez kakršnega koli dvoma sem v zadnjih nekaj mesecih zelo napredoval. Ko igraš v tandemu s tako izkušenim soigralcem, je precej lažje, saj veš, da ob storjeni napaki obstaja nekdo, ki lahko vse skupaj popravi. Medsebojno sodelovanje in zaupanje je najpomembnejša stvar.”

Nik Kapun, ki je zmajem pravtako obljubil dolgoletno zvestobo, pa se je nekaj dni pred začetkom priprav že ozrl v nadaljevanje sezone, v katerem si Olimpija ne bo smela privoščiti novih spodrsljajev: “Prostora za podobne spodrsljaje, kot smo si jih privoščili na domačima tekmama z Gorico in Zavrčem, ali pa na gostovanju v Krškem, v spomladanskem delu preprosto ne bo. Vsako tekmo bomo morali igrati na zmago, saj se je prednost, ki je v nekem trenutku znašala velikih deset točk, stopila na le tri. Sedaj se bo pokazal pravi značaj moštva. Če se bomo ustrezno pripravili na nove izzive, se glede na kakovost posameznikov in izhodišče, ki je več kot pozitivno, ne bojim za uspešnost ob koncu prvenstva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Britanci ostro nad Čeferina, obtožujejo ga korupcije in nepotizma

Britanski časnik Guardian, ki sodi med najbolj ugledne na Otoku, je danes v obširnem razis…