Mariborsko zasedbo danes popoldne čaka še tretja pripravljalna preizkušnja, zadnja pred petkovo vrnitvijo v Ljudski vrt, kjer bodo vijolice trenirali še teden dni, nato pa odpotovale v Turčijo. Podobno kot v uvodu priprav, bo tudi tokrat nasproti stal madžarski klub, a je Videoton v primerjavi z drugoligašem ZTE-jem neprimerljivo kakovostnejši tekmec.


Gre namreč za aktualnega prvaka državnega prvaka, ki bo v nadaljevanje aktualne sezone krenil s tretjega mesta. Pred moštvom, ki domuje v Szekesfehervarju se nahajata budimpeštanska rivala Ferencvaroš in Ujpešt. “Dvoboj s prvakom Madžarske, ki v letošnji sezoni v državnem prvenstvu zaseda tretje mesto, bo nadvse koristen. Videoton je klub z bogato zgodovino, gre za spoštljivega nasprotnika, toda ne odstopamo od svojih načrtov. Znova bosta po dve enajsterici odigrali po 45 minut,” je današnji obračun za klubsko spletno stran napovedal mariborski strateg Krunoslav Jurčić, ki je na zadnjih treningih poleg Aljaža Cotmana pogrešal tudi Amirja Derviševića. Visokorasli Ljubljančan je tekmi z ZTE-jem in Zagrebom odigrali na položaju osrednjega branilca.

Drugouvrščeno moštvo državnega prvenstva bo v Moravskih Toplicah bivalo do petka, Jurčić pa ob tem poudarja, da pri nogometaših ni čutiti zasičenja in negativne energije: “Zadnji dnevi skupnega bivanja včasih prinašajo zasičenje, opravili smo res veliko treningov, a ni čutiti niti zametkov negativne energije. Pomembno je bilo ohranjati intenzivnost dela na visokem nivoju, to nam je uspelo. Vsi igralci so povsem osredotočeni na svoje obveznosti, zavedajo se pomena tega obdobja priprav. Po vrnitvi v domače okolje bomo v prihodnjem tednu nekoliko zmanjšali intenzivnost, da bi potem na najboljši način izkoristili dva tedna Turčije za tisti del nogometnih vsebin, ki jih bo tam še treba izpiliti.”

Po današnji tekmi z Videotonom Mariborčane pred odhodom v Antalyjo čaka še obračun z avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom, v Beleku pa bodo Štajerci odigrali šest tekem, kot smo že poročali, je namesto kitajskega Tianjin Tede “vskočil” ukrajinski Dnipro iz Dnipropetrovska, sicer aktualni podprvak evropske lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…