Članska reprezentanca Slovenije je po sredini tekmi z Makedonijo včeraj še drugič zapored trenirala v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, po treningu pa je sledil še termin za fotografiranje v novih dresih, v katerih je izbrana vrsta prvič nastopila prav na sredini tekmi.


Obračun z Makedonci je, kot verjetno veste, z reprezentančnim prvencem odločil Roman Bezjak, ki je v NNC Brdo treniral tudi včeraj in predvčerajšnjim. Zato pa je Srečko Katanec pogrešal dva najmlajša aduta s prve tekme, saj sta se Luka Krajnc in Miha Zajc pridružila zasedbi selektorja Primoža Glihe. Mlado reprezentanco Slovenije v ponedeljek, ravno tako na koprski Bonifiki čaka kvalifikacijski dvoboj z Irsko. Člansko moštvo bo v ponedeljek gostovali pri irskih sosedih – Severnih Ircih, ki so si v minulih kvalifikacijah zagotovili uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji, neporaženi pa so zadnjih devet tekem. Nekaj težav pred obračunom v Belfastu imata trenutno zgolj dva, saj Valter Birsa in Eneja Jeleniča zaradi viroze in težav s poškodbo pete nista trenirala s soigralci.

“Šlo bo za težko tekmo, fizično nedvomno zahtevnejšo, kot je bila zadnja z Makedonijo. Mi se bomo dobro pripravili in gremo v borbo. Obračunov s Severni Irci se spomnim zelo dobro. Tako tiste zmage v Mariboru, kot tudi domačega poraza, ko smo sicer igrali zelo dobro,” poudarja kapetan Boštjan Cesar, ki je proti Makedoniji odigral že devetdeseto tekmo v izbrani vrsti. Krstne minute v dresu članske reprezentance so vknjižili že omenjena Miha Zajc in Enej Jelenič ter Nejc Skubic, Aljaž Struna in Blaž Vrhovec, o katerih Cesar pravi: “Fantje so dobili priložnosti in mislim, da so jo dobro izkoristili. Vidi se, da so iz pravega testa. Z glavami so pri stvari, razmišljajo tako, kot je treba.”

“Vem kakšen nogomet gojijo Severni Irci. Potrebno bo iti na nož, nato pa spustiti žogo in odigrati tisto, kar zagovarjamo,” pa je za spletno stran NZS dejal Rene Krhin, ki je ob koncu prvega polčasa sredine tekme prejel močan udarec v koleno, s katerim pa je vse v najlepšem redu.

Dobro razpoloženje na treningu #srcebije

A video posted by Nogometna zveza Slovenije (@nzs_si) on

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…