Danes nas čaka izjemno zanimivo nogometno popoldne, ki ga bosta z ženskim finalom na Areni Z`dežele odprli ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci.


Finalno srečanje ženskega finalnega pokala se bo pričelo ob 15.00 uri, ko bodo žute lovile dvojno krono. Pomurke lovijo skupno že deveto pokalno lovoriko, medtem ko Krimovke, ki so končale prvenstvo na četrtem mestu, lovijo svoj prvi pokalni naslov. V letošnji sezoni so se Krimovke in Pomurke srečale trikrat, na vseh treh srečanjih so se veselile varovanke Sare Makovec.

Finalno dogajanje se bo nadaljevalo v Šmartnem ob Paki, kjer se bosta v finalu mladinskega pokala udarila Domžale in Maribor. Gre za ekipi, ki sta prvenstvo končali na prvem in drugem mestu. Dvoboj se bo v Šmartnem ob Paki pričel ob 17.30 uri. Domžalčani proti Mariborčanom lovijo drugi zaporedni naslov pokalnih prvakov, saj so lani v Stožicah ugnali kidričevski Aluminij.

Kot je pred srečanjem poudaril trener vijoličastih Milan Žumer je pokal specifična zgodba: »Vemo, da nas čaka zahteven nasprotnik, kar so Domžalčani dokazali v prvenstvu in z osvojenim naslovom prvaka. Toda pokal je nova, specifična, povsem druga zgodba, odloča ena tekma. Glede na trenutne razmere bo treba upoštevati tudi razmočeno igrišče, najpomembnejše pa je spoznanje, da smo odpravili težave s poškodbami. Gremo v boj v popolni zasedbi. Optimistično, na zmago.«

Tudi aktualni mladinski državni prvaki si želijo nove zmage, trener Domžalčanov Darko Birjukov poudarja, da je cilj Domžalčanov zmaga: »Čaka nas nova težka tekma. Prepričan sem, da bodo fantje kljub uspešnim zadnjim tednom tudi tokrat pokazali vse nogometno znanje, ki ga premorejo, in šli v tekmo močno motivirani. Naša želja je zagotovo zmaga, končna nagrada je mikavna. Celo leto so trdo delali, da bi prišli v finale, a ne dvomim, da bi bila motivacija vprašljiva.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…