“Danes je Izet Rastoder odstopil kot predsednik NK Olimpija. Veseli smo največje zmage zadnjih let. V našem boju se nismo predali, vztrajali smo, kljub temu, da nam ni bilo lahko brez severne tribune, se je vse skupaj le končalo v pozitivni smeri,” so vest, da Rastoder zapušča predsedniški stolček Olimpije, pokomentirali v navijaški skupini Green Dragons.


V boju proti “sovražniku številka ena” so Green Dragons res dosegli zmago, je pa po mojem mnenju, in podobno mnenje deli še marsikdo od stanovskih kolegov, ki podrobno spremljajo nogomet v Sloveniji in na Balkanu, vseeno še preuranjeno trditi, da se je “vse skupaj le končalo v pozitivno smer”. Očitno z bodočim predsednikom Milanom Mandarićem, ta mora svoj položaj potrditi še na junijski skupščini, v slovensko prestolnico očitno prihaja tudi falanga sumljivega porekla, z generalnim direktorjem Rankom Stojićem na čelu.

Podobno kot Rastoder, ima tudi Stojić že izkušnje z nezadovoljstvom navijaške skupine. Nekdanji vratar Partizana in zagrebškega Dinama, ki je dolga leta igral tudi v Belgiji, je bil nekaj časa predsednik in finančni motor beograjskega Rada, kjer pa je tekom svojega udejstvovanja bil boj z navijači, ki so ga konec leta 2013 tudi spodili iz kluba, potem ko je bil napaden pred zgradbo ene od srbskih televizij. Tedaj so ob kopici ostrih besed vanj poletela tudi jajca. Kaos, ki je pod vodstvom Stojića vladal v Radu, pa je tedaj najbolje opisal Vladimir Savić, ki je bil dolga leta tiskovni predstavnik kluba z Banjice: “Klubska ambulanta je pogosto brez običajnega povoja. V ekonomatu neredko prosijo za pralni detergent, da bi lahko moštvu zagotovila opremo, z navijači se zavestno zaostruje konflikt, kar na igrišču plačujejo mladi igralci, saj so veterani odrezani. Plače in stanarine zamujajo več mesecev, zdravstveno zavarovanje ne obstaja. Edina novost, ki jo je v minulem obdobju uvedla uprava, je sprememba več desetletij starega grba. Ne želim žaliti sistema nogometnega agenta, Ranka Stojića, saj ta v Radu niti ne obstaja. Obstaja posameznik, ki odloča o vsem. Tudi tistim, ki nimajo pravega vpogleda v stanje kluba, je jasno, v katero smer gre klub,” je v začetku oktobra 2013 o Stojiću dejal Savić. Novega generalnega direktorja so sicer v preteklosti sumili tudi korupcije in protipravne pridobitve finančnih sredstev ob prestopih nogometašev, njegova kariera agenta pa je polna takšnih in drugačnih madežev.

Ante Šimundža, strateg Maribora, v napovedih pred tekmami večkrat uporabi znan rek: “Najprej skočimo in šele nato rečimo ‘hop’!” Nekaj takega ne bi bilo slabo niti za najglasnejše privržence edinega ljubljanskega prvoligaša.

Komentar ne odraža stališč uredništva SNPortal.si.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…