NZS nima sreče z gradnjo nogometnega centra, saj je bila prva vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja nepopolna, zato bodo v kratkem znova zaprosili zanj.


NZS ima že od leta 2011 v načrtih gradnjo Nacionalnega nogometnega centra na Brdu, ki naj bi dvignila kakovost delovanja zveze in razvoja nogometa pri nas. Omenjeni projekt bo zgrajen na območju sedanjega hipodroma s površino približno 35.000 kvadratnih metrov, sestavljen pa bo iz treh nogometnih igrišč, objekta z garderobami in drugimi prostori ter manjšega vadbišča iz umetne trave. Hkrati s tem bo NZS kot krovna organizacija s centrom pridobila tudi primerne prostore za organizacijo strokovnih dogodkov in aktivnosti, kot so praktična trenerska in sodniška šolanja, izvedba priprav mladih ekip, reprezentanc, dogodki otroškega nogometa pa še kaj bi se našlo. Predvidena investicijska vrednost projekta znaša 2.5 milijona evrov, zveza pa je investicijo v celoti financirala z namenskimi sredstvi UEFA in FIFA. Gradnja omenjenega projekta bi se morala že pričeti, vendar se je zapletlo pri pridobivanju gradbenega dovoljenja.

Medtem pa so dela na Brdu že stekla, porušili so tribuno nekdanjega hipodroma, odstranili nekaj dreves. Ko pa se je razvedelo, da naj bi porušili tudi konjušnico in namesto nje zgradili nov sedež NZS, je bil projekt ustav­ljen, zvezi pa je bilo naloženo, da mora za pridobitev gradbenega dovoljenja najprej zagotoviti konservatorski načrt. Le-tega so pridobili 1. avgusta, NZS pa je bilo 23. avgusta poslano soglasje za gradnjo poslovne stavbe, zato bodo svojo vlogo dopolnili in vnovič zaprosili za gradbeno dovoljenje.

Kdaj bo omenjeni projekt dokončan, še žal še ne ve. Zagotovo pa leta 2013 ne, kot so obljubili na NZS , ko je leta 2011 seznanila javnost o načrtih gradnje omenjenega projekta.

Vir: Gorenjski glas, 30. 8. 2013

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija bo imela v polfinalu EURA 2024 svojega predstavnika

Slovenski sodnik Slavko Vinčić bo ponovno del evropskega nogometnega spektakla, saj bo sod…