Po osmih krogih Prve lige Telekom Slovenije se na lestvici državnega prvenstva najmočneje blešči ime novogoriškega prvoligaša. Goričani so hitro pozabili uvodni poraz v Stožicah ter na krilih Blessinga Elekeja, Amela Džuzdanovića, Grege Sorčana in ostalih nanizali sedem zaporednih zmag.


Goriška zasedba je tako že krog pred koncem uvodne četrtine prvenstva presegla polovični točkovni izkupiček pretekle sezone, ko si je moralo moštvo s severa Primorske obstanek med prvoligaši zagotoviti v dodatnih kvalifikacijah z Aluminijem. Z menjavo uprave je tudi v novogoriški Športni park posijalo sonce, zanos in vnema pa se ne pozna zgolj na igrišču, temveč tudi na tribunah. Gledalci se počasi, a vztrajno vračajo na tribuno, odlične predstave nogometašev pa se poznajo tudi na vzhodni strani Športnega parka, kjer “domujejo” najglasnejši privrženci sinjemodrih – Terror Boysi. Že pred časom smo poročali, da so posamezniki iz navijaške skupine poprijeli za pleskarske pripomočke in olepšali izgled Športnega parka. V fotozgodbi si lahko ogledate, kakšna je bila podoba pred in po “posegu” zanesenjakov.

Kot so nam zaupali v Novi Gorici, je bilo pleskanje že precej “osivelega” vzhodnega zidu že stara ideja, a pobudniki projetka s prejšnjo upravo, ki jo je vodil Robert Vrtovec, niso nikoli našli skupnega jezika. Povsem drugače je bilo po menjavi oblasti. Nova uprava je hitro navezala stik s pobudniki in kmalu po dodatnih kvalifikacijah z Aluminijem so se vpletene strani dogovorili za prenovo. Vodstvo kluba je ideja navijačev navdušila, predsednik Hari Arčon in sodelavci so s pomočjo sponzorjev priskrbeli barvo in beljenje dobrih 400 kvadratih metrov zidu se je lahko pričelo. Kmalu zatem so se lotili tudi prenove stene z osvojenimi lovorikami, ki ji je bilo potrebno dodati tudi zadnjo goriško lovoriko, spomnimo, Gorica je v sezoni 2013/14 slavila v Pokalu Slovenije. Ob tem so obnovili tudi izgled zadnjih dveh preživelih vrtnic, ki sta se na vzhodnem zidu znašli že v času, ko je goriški klub tekmoval še pod imenom Vozila, izostal pa ni niti zid ekonomata, ki ga je dolgo “krasil” poziv prejšnji upravi, kot je razvidno iz spodnje fotografije številka tri.

Klubsko vodstvo je akcijo pohvalilo in v nadaljevanju projekta pa je pobudnikom projekta, ki so finančna sredstva za drugi del akcije zbrali s samoprispevki, pomagalo pri pridobitvi dovoljenj za grafite. V drugem delu prenove so se najprej lotili vzhodnega zidu, ki so ga okrasili z napisom “Naše mesto, naš ponos”, ki v dolžino meri kar 40 metrov ter služi tudi kot nekakšen opomin vsem na igrišču in tribuni. Nov izgled pa sta dobila tudi ekonomat in navijaški sektor, ki je ob pomoči članov Terror Boys Nova Gorica nastal izpod rok goriškega raperja in grafiterja Kinga.

Kot pravijo pri Terror Boysih, bodo s takšnimi in drugačnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje. Tako so se že aktivno vključili v dva projekta. V ponedeljek bodo tako sodelovali pri dogodku, na katerem se bodo v središču mesta predstavile vse mladinske in tudi članska selekcija. Še več podpore pa si verjetno zasluži dobrodelni dogodek, ki bo v novogoriškem Športnem parku na sporedu v nedeljo, 13. septembra, s pričetkom ob 14. uri, ko se bodo v tekmi z dobrodelno noto pomerile legende Gorice in Primorja ter Maribora in Slovenije.  Več o tem dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Foto: D.P.

FB_IMG_1441322746248

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani do nove zmage tudi na pripravljalni tekmi

Včeraj so na Skalni kleti pripravljalno srečanje odigrali nogometaši Celja, sicer so igral…