Že konec minulega tedna smo napovedali, da bo imela nogometna sobota v Dravogradu tudi močno dobrodelno noto. Korošci so namreč združili moči in priskočili na pomoč svojemu mlademu nogometašu Lovro Beloviču.


Lovro je moral nogometne sanje opustiti pred dobrim letom, ko je utrpel infarkt hrbtenjače, ki je pustil hude posledice. Kljub črnogledim napovedi zdravnikov se mladenič ni vdal, saj počasi, a zanesljivo napreduje, a za to potrebuje tudi samoplačniške terapije, ki pa niso poceni. Tako so mlademu nogometašu na pomoč priskočili tudi v dravograjskem tretjeligašu ter za mladega nogometaša priredili Dan za Lovra in tekom dneva zbrali kar 3.500 evrov. Dobrih 1.500 evrov so s prostovoljnimi prispevki zbrali gledalci in nogometaši, kar 2.000 evrov pa je Lovru namenil Robert Koren, ki je sicer s svojo Fundacijo 8RK že večkrat pomagal otrokom na Onkološkem inštitutu v Ljubljani ter drugim neprofitnim fumanitarnim organizacijam.

Nekdanji reprezentančni kapetan je stopil tudi na nogometno zelenico, saj se je veteranska selekcija Dravograda v uvodni tekmi dneva pomerila z veterani Maribora, ki so zaigrali pod taktirko Anteja Šimundže. Nekdanji napadalec in trener prvega moštva vijolic je prispeval enega od štirih zadetkov, pri gostih je bil natančen še Magdič, za prijateljski remi pa je z dvema zadetkoma poskrbel tudi Borut Vrhnjak, ki je v dravograjskem dresu odigral 68 prvoligaških srečanj. Dravograjčani in Mariborčani so se merili tudi v osrednji tekmi, dvoboj 3. SNL vzhod pa so na krilih Anela Hajrića, ki je zabil tri zadetke, dobili Štajerci. Sosedski kadetski derbi Dravograda in Korotana ni dal zmagovalca, rivala sta se razšla z rezultatom 1:1.

Kot so zapisali pri Koroških novicah, je bil Lovro, ki si je tekme tudi ogledal, ganjen nad velikim odzivom in dobrosrčnostjo ljudi, kar mu je dalo dodaten zagon za čimprejšnje okrevanje in vrnitev na nogometno zelenico, čeprav ga do tedaj čaka še veliko dela. Mladenič se je danes že vrnil na Rehabilitacijski inštitut Soča v Ljubljani, kjer nadaljuje s terapijami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vinčiću tudi otoški derbi

Po debiju na SP, ko je odsodil obračun Argentine in Savdske Arabije, bo mariborski sodnik …