Slovensko futsal reprezetanco čez manj kot teden dni čaka zadnji kvalifikacijski obračun za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Nizozemskem. Slovenci v ponedeljek 12. aprila gostijo Latvijo in upajo, da bodo potrdili vozovnico na zaključni turnir.


Selektor Tomislav Horvat je za obračun, ki bo v športni dvorani Tri lilije v Laškem, vpoklical štirinajst igralcev, in sicer so se na seznamu znašli: Denis Totošković (Genova), Nejc Hozjan (Napoli), Žan Koren (Pordenone), Igor Osredkar (Novo Vrijeme Makarska), Kristjan Čujec (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Klemen Duščak (Dobovec), Igor Bratić (Litija), Matej Fideršek (Litija), Gašper Vrhovec (Litija), Alen Fetić (Acqua Sapone Calcio 5), Jeremy Bukovec (Ptuj), Tjaž Lovrenčič (Saints Pagnano) in Tilen Gajser (Ptuj). Slovenija v skupini 6 zaseda drugo mesto na lestvici, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa ji proti Latviji zadostuje že točka.

“Vsem nam je jasno, kaj nam ta tekma prinaša. Enostavno moramo zmagati. Naši cilji so visoki. Da znamo in zmoremo igrati na visoki ravni, tudi z najboljšimi na svetu, pa smo pokazali proti Španiji. Da si potrdimo mesto in vozovnico za EP 2022, pa rabimo zmago. Latvijo smo enkrat že premagali, 1:0 je bilo za nas. Igrali smo zelo dobro, žal pa je odpovedala realizacija. A pomembne so tri točke. Latvija je ekipa, ki goji posebno consko obrambo, v napadu so na videz pasivni, tvegajo praktično nič. Ta njihovo navidezna pasivnost nas ne sme zavesti. Paziti moramo, da jih po nepotrebnem ne podarimo priložnosti,”
je v pogovoru za NZS dejal reprezentant Alen Fetić, ki je prepričan v uspeh in novo uvrstitev Slovenije na veliko tekmovanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović: Zaradi pohlepa posameznikov se bo ravnovesje porušilo

V nogometnem svetu še vedno odmeva odločitev 12 klubov iz Anglije, Italije in Španije, da …