Pred dnevi smo poročali, da so se v Dravogradu, v minuli sezoni petouvrščeni ekipi 3. SNL vzhod, odločili za izstop iz tretjeligaške konkurence. Odločitev o izstopu iz omenjenega tekmovanja so v vodstvu kluba obrazložili z besedami, da je bilo to dejanje najbolj racionalno in primerno glede na finančno stanje v okolju, kjer skuša klub delovati v dobrobit otrok nogometne šole, članske ekipe in prihodnosti nogometašev na Koroškem.


Koroška bo tako v prihodnji sezoni brez članskega kluba v državnih ligah, saj bo Dravograd najmanj eno leto nastopal v Štajerski nogometni ligi, kjer se bodo pomerili tudi s štirimi koroškimi rivali, moštvi Pece, Fužinarja, Radelj in Slovenj Gradca.  Glavni razlog za izstop iz 3. SNL so precejšnje stroškovne obremenitve oddaljenih gostovanj, ki bo z igranjem v Štajerski nogometni ligi zaradi manjše oddaljenosti nižja. Klub bo kmalu izpeljal tudi skupščino, na kateri se bo formiralo in potrdilo novo klubsko vodstvo, nov upravni odbor z novimi ljudmi in novim zagonom. Po koncu minule sezone sta namreč iz položajev odstopila predsednik Zoran Planinšec in podpredsednik Robert Koren, ki pa bosta delo v klubu nadaljevala v upravnem odboru kluba.

Z novimi cilji pa so v nekdanjem prvoligašu zamenjali tudi trenerja članske ekipe. Darka Žižka bo zamenjal Almir Sulejmanović, ki bo v Dravogradu prestal trenerski krst. Nekdanji branilec ima bogate izkušnje iz prvoligaških zelenic, saj je dolga leta igral za velenjski Rudar, Celje, Muro in Aluminij, v tujini pa je bil član belgijskega Genka, ukrajinske Zorye ter albanskih Elbasanija in Skenderbeuja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…