Tržaški derbi repenskega Krasa in Triestine bo kljub vsem zapletom odigran na domačem igrišču v Repnu, so sporočili iz zamejskega kluba, ki tekmuje v Serie D. Obračun bo odigran v ponedeljek, ob 15. uri.


Vroč obračun, oba kluba se borita za obstanek v ligi, je bil pred dnevi že načrtovan za selitev v več kot 120 kilometrov oddaljeni Fontanafreddi, kjer bi se tekma sicer odigrala v nedeljo, a zagotovo pred precej manjšim občinstvom. “To je pravi absurd, ampak je žal tako. Odločitev je dokončno padla pred kratkim, ko smo se sestali z vodstvom Triestine. Triestina je naredila korak nazaj in je bila v nedeljo pripravljena igrati v Repnu. Na razpolago bi jim dali 500 vstopnic. Na tržaški kvesturi pa nam niso dali zelene luči. Tako bo treba igrati v Furlaniji. Seveda z vsemi negativnimi posledicami za naš klub. Začenši z nižjimi prihodki, ker bo gledalcev veliko manj, kot bi jih lahko bilo v Repnu, in drugimi stroški,” je za Primorski dnevnik dejal Goran Kocman, predsednik Krasa. A dan kasneje je sledil preobrat, tekmo bodo Repenci gostili na domačem igrišču, a ne v nedeljo, temveč v ponedeljek. Ne glede na popoldansko uro gre pričakovati precej polne tribune. Privrženci Triestine, ki bodo nastanjeni na nepokriti tribuni, so na razpolago dobili 500 vstopnic.

Navijači Krasa bodo lahko vstopnice kupili v ponedeljek, torej na dan tekme, od 13. ure naprej. Srečanje si bodo lahko ogledali s pokrite ali stranske tribune. Za vstop pa bo potrebno odšteti desetaka. Varovanci trenerja Tončija Žlogarja bodo skušali podaljšati niz nepremaganosti, saj so na zadnjih štirih tekmah z dvema zmagama in remijema vpisali osem točk, v zadnjem dvajsetem krogu pa ugnali tudi do tedaj vodilni Altovicentino.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski sodnik delil pravico na derbiju v Egiptu

Le še nekaj tednov je ostalo do začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach in klubi …